Cum se aleg cuverturile pentru pat?

0 Shares
0
0
0

Dormitorul este acea incapere a locuintei, unde atmosfera trebuie sa fie una cat mai intima si cat mai relaxanta, asa ca trebuie ca acesta sa fie amenajat cat mai frumos posibil.

Tocmai de aceea, elementele de mobilier trebuie sa fie alese foarte inspirat, iar accesoriile din incapere, de la perdea, si pana la covor, trebuie sa fie cat mai bine alese, si sa se asorteze perfect cu restul elementelor decorative din incapere.

Patul, trebuie sa fie ales cu o foarte mare atentie, pentru ca el este cel mai important element dintr-un dormitor. Practic, patul este elementul cheie, elementul care scoate incaperea in evidenta, iar din acest motiv, accesoriile pentru pat trebuie sa fie alese cu o foarte mare atentie.

In primul rand, cuverturile pentru pat trebuie sa fie foarte bine alese, pentru ca aceste cuverturi de pat reprezinta imbracamintea finala a patului, si au rolul de a crea o imagine de ansamblu placuta.

Pentru alegerea cuverturilor ideale pentru pat, ar trebui sa tii cont de mai multe detalii importante, care cu siguranta vor fi de folos la crearea unui ambient placut in interiorul incaperii.

In primul rand, trebuie sa acorzi imprimeurilor si culorilor o deosebit de mare atentie, iar aici putem spune ca in functie de cat de vesel iti doresti sa fie dormitorul, sau cat de sobru vrei sa fie acesta, iti poti indrepta atentia spre cele mai fanteziste imprimeuri, sau vei putea sa iti indrepti atentia spre acele culori “uni”.

Tesatura este un alt aspect foarte important de care va trebui sa tii cont atunci cand iti vei alege cuverturile pentru pat. In momentul in care iti doresti de exemplu sa alegi cuverturile pentru sezonul estival, ai putea sa iti indrepti atentia spre o tesatura simpla din in sau din bumbac.

Indiferent de perioada anului in care ne aflam, vei putea sa iti alegi si cuverturi pentru pat realizate din materiale mai pretentioase, cum ar fi cuverturile din dantela, cuverturi din matase, cuverturi din catifea sau cuverturi din satin.

Numarul de fete are deasemenea un rol important, pentru ca daca iti doresti sa diversifici aspecul camerei si al patului, vei putea sa iti indrepti atentia spre cuverturi cu doua fete, care sa fie in imprimeuri si tesaturi diferite.

Stilul camerei este deasemenea un alt aspect important de care va trebui sa tii cont in momentul in care iti vei alege cuverturile pentru pat.

Stilul camerei, dar si obiectele de mobilier vor fi primele doua criterii importante de care va trebui sa tii cont in momentul in care iti vei alege cuverturile pentru pat si modelul acestora.

In situatia in care iti vei dori sa ai un dormitor amenajat in stilul clasic, atunci cu siguranta si cuverturile pentru pat trebuie sa fie alese in aceiasi linie, iar daca ai posibilitatea, ar fi indicat sa alegi cuverturi pentru pat confectionate dintr-o firba pretentioasa.

Ei bine, din ceea ce se poate observa, chiar si atunci cand vrei sa iti cumperi cuverturi pentru pat, poti avea mari batai de cap, pentru ca trebuie sa stii ce sa alegi.

0 Shares
You May Also Like