Cum se alege corect o usa de exterior?

0 Shares
0
0
0

Stabilirea unui material din care sa se execute tamplaria pentru un apartament, o casa, un magazin sau un sediu pentru firma este pentru multe persoane o dilema. Clientii primesc sfaturi de la arhitecti, de la constructori, producatori sau vecini sau de la persoane care nu sunt tocmai avizate.

Daca vreti sa cumparati usi de o calitate ireprosabila atunci va recomandam usi de exterior din lemn triplustratificat produse de TGG.

In afara de cerintele de ordin tehnic pe care le puteti avea de la o usa exterioara, cum ar fi rezistenta buna la vant, siguranta persoanelor care locuiesc acolo si diverse norme pentru executie si protectie, tamplaria ar trebui sa indeplineasca anumite cerinte in ceea ce priveste intretinerea ulterioara, eventualele probleme ce pot sa apara si usurinta de utilizare. Precizam ca orice tamplarie indiferent din ce material ar fi realizata, respecta cerintele pe care le-ati avut, la inceput.

Durata de viata este cerinta la care aluminiul este cel mai bun si asta deoarece odata cu trecerea timpului aluminiul devine mai dur. In ceea ce priveste izolarea termica PVC-ul primeste cele mai bune note. Aluminiul care nu are intreruperi in puntea termica poate sa fie utilizat pentru exterior atunci cand camerele nu sunt incalzite, in spatii precum garajul sau in spatii cu circulatie intensa.

Ponderea pe care o are suprafata vitrata din totalul suprafetei este foarte importanta cand avem nevoie de lumina in interior. Spre exemplu, pentru o fereastra care are o inaltime de 1,5 m si o latime de 900 mm suprafata care are geam este cu peste 22% mai mare pentru tamplaria din aluminiu decat pentru cea din lemn stratificat si pierderile de caldura ce au loc prin geamuri termoizolate cu sticla sunt mai mici decat pierderea de caldura prin lemn stratificat.

In ceea ce priveste greutatea, cele mai bune calificative il obtine aluminiul.

Rezistenta la agentii atmosferici poate fi o cerinta pe care PVC-ul care imita lemnul nu o poate asigura din cauza problemelor care apar in momentul in care este expus la soare.

Indiferent ca va doriti o usa simpla sau grandioasa, sobra sau colorata ar trebui sa tineti cont de faptul ca usa este cea care ofera prima impresie in ceea ce priveste spatiul in care urmeaza sa intram. Multe persoane spun ca usa este o carte de vizita a fiecarei locuinte si in fara de aceasta semnificatie usa este si modalitatea de protectie fata de anumiti factori de mediu sau fata de hoti.

Alegerea acelei usi care sa va multumeasca de cele mai multe ori nu este o sarcina usoara si este bine ca atunci cand cumparati usa sa va asigurati ca aspectul va fi completat de calitate.

Cand alegeti usa este necesar sa fisti siguri ca aceasta se preteaza nevoilor pe care le aveti dar, daca vreti si calitate sunt unele caracteristici de care ar trebui sa tineti cont atunci cand alegeti si primul lucru ar fi materialul din care este confectionata usa si modul in care acesta a fost prelucrat. In functie de amplasament usa ar trebui sa suporte diferite sarcini dar si sa faca fata la actiunea factorilor climatici care pot sa ii modifice dimensiunea.

0 Shares
You May Also Like