Cum se intretine corect piscina?

0 Shares
0
0
0

Un aspect extrem de important atunci cand aveti piscine premium, indiferent ca vorbim despre piscine rezidentiale sau publice, este curatarea piscinei si intretinerea acesteia, aspect pe care multi dintre posesorii de piscine omit sa il mai ia in calcul.

Va recomandam sa schimbati apa macar odata pe an pentru piscinele din exterior iar pentru piscinele aflate in interior la un interval de 2-3 ani. Cel mai bun moment in care sa schimbati apa este primavara pentru ca piscina are nevoie de curatare imediat dupa fiecare iarna. Daca in piscina goala nu se fla depuneri de poluanti si de calcar va recomandam sa verificati si filtrul si apoi sa umpleti piscina cu apa curata. Dupa ce reglati valorile pentru pH intre 7 si 7,4 va recomandam sa aplicati si un tratament care sa aiba la baza clor.

De asemenea se recomanda sa curatati piscina cel putin o singura data pe an atunci cand schimbati apa pentru a elimina calcarul depus, bacteriile si algele si alte microorganisme care se dezvolta pe peretii si pe fundul piscinei. Aceasta curatare poate fi efectuata cu o perie normala si utilizand produse speciale.

In zonele in care ste prezenta apa dura este un risc major de depunere a calcarului. Pentru a putea preveni efectele pe care le are depunerea de calcar recomandam sa adaugati produse speciale in apa la inceputul sezoanelor.

Dezinfectantii foarte concentrati pot cauza decolorare si din aceasta cauza tabletele pentru dezinfectare care au dizolvare inceata nu se scufunda direct in piscina. Aceste produse trebuie puse in skimmer sau in orice alt tip de dispozitiv pentru dozare. Daca utilizati granule speciale riscul de aparitie a petelor de decolorare va fi inlaturat.

Daca nu aveti un sistem care sa se ocupe in mod automat de curatarea piscinei si veti lipsi de acasa mai mult de opt zile ar trebui sa aplicati un tratament pe baza de ingrediente active pentru dezinfectare si pentru prevenirea aparitiei si dezvoltarii algelor. Piscina trebuie sa fie acoperita daca acest lucru este posibil si dispozitivul care asigura circularea apei ar trebui lasat pornit setat la jumatate din programul obisnuit.

O cauza comuna a turbiditatii apei este filtrul murdar. Aceasta problema va aparea atunci cand procesul de back washing nu este suficient. Sunt substante utilizate la curatare si dezinfectare speciale pentru filtru.

In timpul iernii este recomandat sa nu drenati apa pentru ca apare riscul ca peretii sa se strice din cauza presiunii pe care solul o exercita asupra lor. O piscina care este plina va fi mai putin vulnerabila la factorii externi cum ar fi diferenta de temperatura, obiectele care cad in interior si presiunea. Pentru a preveni aparitia si desvoltarea algelor aplicati substantele dedicate distrugerii microorganismelor.

Chiar si atunci cand apa este corect tratata, acumularea de substante dizolvate nu se poate evita. O concentratie in exces de saruri se poate preveni daca adaugati apa proaspata la intervale regulate. Cantitatea de apa ce trebuie adaugata reprezinta 5% din volumul piscinei pe saptamana si acest lucru va fi echivalentul unui back washing cu un filtru de nisip. Pentru piscinele acoperite este mai mic riscul de acumulare a sarurilor pentru ca apa care se evapora este mai putina si se reduce cantitatea de apa care trebuie pusa in piscina in mod regulat.

0 Shares
You May Also Like