Cum se poate elimina celulita cu ajutorul masajului?

0 Shares
0
0
0

Ce este celulita?

Celulita nu este o boala; este doar ceva inestetic. Este legata de hormoni si afecteaza in principal femeile. Vrei masaj anticelulitic profesional? Intra pe Mobilemassage.ro. Celulita reprezinta un strat superficial de grasime sub piele, care este afectat de dimensiunea celulelor grase (adipocite), agravata de retentia de apa (circulatia sanguina si limfatica rea) si fibroza (modificarea fibrei de colagen).

Exista 3 tipuri de celulita: celulita provocata de excesul de grasime, celulita cauzata de disfunctia colagenului, si celulita cauzata de retentia apei din cauza circulatiei necorespunzatoare.

Cauze.

Celulita este rezultatul unei combinatii a mai multor factori:
– Genetica. Unii oameni au un dezechilibru intre lipolize (masa de grasime) si lipogeneza (depozitarea grasimilor).
– Hormoni. Echilibrul dintre estrogen si progesteron reglementeaza raspandirea grasimii in organism si modificarea hormonala datorata pubertatii, sarcinii si variatiei cauzei pilulei.
– Circulatie. Cu cat sangele si circulatia limfatica prezinta probleme, cu atat este mai mare riscul de celulita. – Musculare. Tonul muscular regleaza masa de grasime.

Tehnici de masaj pentru reducerea celulitei.

Masajul poate ajuta sistemul circulator si limfatic. Masajul celulitei este, de asemenea, benefic pentru directionarea acelor zone dificile care nu pot fi intotdeauna vizate prin exercitii, cum ar fi genunchiul interior si coapsa superioara.

Urmati aceste recomandari de la Lotte Tissenkopfa (care a dezvoltat gama naturala de ingrijire a pielii anti-celulita Madara) pe calea corecta de a va masaja pielea.

1. Preparare: Aplicati ulei, pornind de la picioare sau genunchi si deplasandu-va in sus, pentru a incuraja cresterea fluxului de sange prin venele periferice si capilarele sistemului dumneavoastra circulator.
2. Masajul de framantare: Folositi framantarea cu degetul pentru zonele mai mici (genunchiul interior, bratele superioare) si framantarea manuala pe suprafete mai mari (solduri, coapse si stomac) pentru a aduce sangele mai aproape de suprafata. Este un tip de masaj, cum ar fi framantarea aluatului de paine – care elimina depozitele de deseuri.
3. Masaj cu piciorul: Utilizati piciorul pentru a zdrobi acei bulgari masivi de celulita. Prin apasarea suficient de tare pentru a descompune depozitele de grasimi, metabolismul propriu al organismului va fi capabil sa se ocupe mai bine de ele in mod natural.
4. Masaj de tip “S”: Aceasta inseamna ca prindeti o mare parte din zona problemei in fiecare mana, asigurandu-va ca degetele sunt in unghi drept. Rasuciti carnea in directii opuse ca si cum ati forma litera “S” cu faldurile.
5. Masaj tip spalare: Relaxati-va muschii. Prindeti portiuni de carne cu ambele maini si rasuciti ca si cum ati rasuci un prosop umed. Utilizati acest masaj pe coapse si zonele de sold.
6. Pentru a termina: Finalizati-va masajul zilnic cu lovituri mari cu presiune profunda (ca la pasul 1) – de la extremitati in sus. Aceasta se face pentru a incuraja fluxul ascendent de depozite eliberate pana la eliminarea lor finala prin actiunea metabolica a drenajului limfatic si a fluxului sanguin normal.

Toate aceste tehnici de masaj pot ajuta semnificativ la reducerea celulitei, dar trebuie executate corect, preferabil de catre un specialist.

0 Shares
You May Also Like