Cum se pot preveni daunatorii?

0 Shares
0
0
0

Incercati prima data prevenirea daunatorilor sau puteti apela la o firma de dezisectie birouri, case, restaurante.

Indepartati sursele de hrana, apa si adapost.

Depozitati alimentele in recipiente inchise din plastic sau din sticla. Gunoiul care contine reziduuri de alimente trebuie asezat in cutii de gunoi bine acoperite. Indepartati in mod regulat gunoi de la locuinta dvs.

Fixati instalatiile de scurgere si nu permiteti acumularea de apa oriunde in casa. Nu lasati apa sa se colecteze in tavi sub plante sau frigider. Nu lasati hrana pentru animale de companie si apa peste noapte.

Nisele ofera locuri pentru daunatori sa se reproduca si sa se ascunda si face greu sa scapi de ele. Scapa de lucruri cum ar fi stive de ziare, reviste sau carton.

Inchideti locurile in care daunatorii pot intra si se pot ascunde. De exemplu, spargeti crapaturile si creturile in jurul dulapurilor sau panourilor. Folositi vata de otel pentru a umple spatiile din jurul conductelor. Acoperiti orice orificiu cu plasa de sarma.

Aflati despre daunatorii pe care ii aveti si despre optiunile de a ii controla.

Verificati daunatori in pachete sau cutii inainte de a le duce in casa.

Tineti animalele si copiii departe de zonele in care au fost aplicate pesticide.

Dupa ce s-au facut pasi preventivi, puteti folosi momeli ca o prima linie de aparare chimica impotriva insectelor sau a rozatoarelor.

Acestea sunt adesea eficiente si pot fi utilizate cu risc scazut de expunere la pesticide, atata timp cat acestea nu sunt tinute la indemana copiilor si animalelor de companie.

Alte pesticide cu risc relativ scazut sunt disponibile pentru anumiti daunatori. Consultati biroul local de servicii de dezinfectie pentru recomandari potrivite pentru zona dvs.

Pesticidele care nu sunt continute in momeli sau capcane ar trebui, in general, sa fie aplicate numai in locatii vizate, nu pulverizate in intreaga camera.

Utilizati dispozitivele de tip container numai atunci cand este absolut necesar.

Cititi intotdeauna si urmati instructiunile si avertismentele de siguranta ale etichetei pesticide.

Utilizati produse gata de utilizare (adica, nu este necesara amestecarea) ori de cate ori este posibil.

Daca angajati persoane din afara pentru a ajuta la combaterea daunatorilor, cereti-le sa gaseasca si sa corecteze sursa problemei inainte de aplicarea pesticidelor.

De exemplu, este posibil sa fiti nevoit sa reparati o toaleta cu scurgeri pentru a elimina o sursa de apa.

Se aplica numai substantele chimice aprobate pentru utilizare in case.

Eticheta va indica unde se poate utiliza substanta chimica.

Notati numele si numarul de inregistrare EPA a oricarui produs chimic utilizat de cineva pe care il angajati. Veti avea nevoie de aceste informatii daca va decideti sa cautati mai multe informatii despre pesticide.

Operatorul de combatere a daunatorilor ar trebui sa poata furniza informatii despre substanta chimica, cum ar fi fisa tehnica de securitate a materialelor.

Dispuneti in mod corespunzator pesticidele ramase si recipientele pentru pesticide.

Cititi eticheta pentru a afla cum sa eliminati pesticidul si recipientul.

Multe comunitati au colectii de deseuri menajere periculoase care vor accepta pesticide nedorite. Sunati autoritatea pentru eliminarea deseurilor pentru informatii despre comunitatea dvs.

 

0 Shares
You May Also Like