Cum stii ca ai o problema cu sistemul HVAC?

0 Shares
0
0
0

Momentul ideal pentru a apela la serviciul HVAC este cu mult inainte ca situatia sa devina urgenta. Cu o intretinere adecvata si intretinere anuala, majoritatea acestor apeluri urgente pot fi evitate. Cu toate acestea, se intampla situatii de urgenta si, atunci cand se intampla, trebuie sa raspundeti rapid. Iata cateva dintre principalele semne de avertizare pe care trebuie sa le apelati pentru serviciile de HVAC de urgenta.

Sistemul HVAC nu raspunde

Acest lucru este neobisnuit, dar indica o mare problema. Daca porniti sistemul HVAC si nu primiti niciun raspuns, sunati la serviciul de urgenta. In cel mai bun caz, este o problema electrica cu termostatul, mai degraba decat cu unitatea in sine. Oricum ar fi, este o idee buna sa verificati cat mai curand posibil.

Flux de aer slab

Daca fluxul de aer care furnizeaza incalzirea sau racirea dvs. este vizibil slab, filtrele dvs. de aer pot fi doar infundate. Verificati-le si inlocuiti-le daca este necesar. Daca asta nu face o diferenta sau daca arata bine, este timpul sa apelezi la reparatii HVAC de urgenta.

Fluxul slab de aer ar putea indica mai multe probleme diferite, toate care se pot agrava daca nu sunt rezolvate rapid. Pe e-constructinstal.ro poti gasi mai multe informatii despre sistemele termice si nu numai.

Temperaturi opuse

Acesta este un alt semn ca sistemul dumneavoastra are probleme si este unul mare. Trebuie sa abordati acest lucru imediat. In afara de semnalarea unei mari probleme, este complet contraintuitiv. Ultimul lucru de care aveti nevoie este sa va racoriti casa in toiul iernii sau sa eliminati caldura vara.

Sunete puternice neobisnuite

Daca o componenta din interiorul sistemului dvs. este slabita, rupta sau deplasata, aceasta poate duce la frecare nedorita. Acest lucru va produce zgomote variind de la zgomot, tipete, zumzet, bazait etc. Poate duce, de asemenea, la deteriorarea suplimentara a mai multor componente.

Sunetele puternice neobisnuite pot insemna si o problema electrica. Daca aparatul de aer conditionat sau cuptorul emit sunete ciudate, acordati o atentie deosebita. Este o idee buna sa inchideti sistemul si sa contactati un tehnician inainte ca problema sa escaladeze.

Mirosuri ciudate

Ca si in cazul sunetelor ciudate, mirosurile ciudate care provin de la sistemul de incalzire sau de racire inseamna ca aveti o problema. Ar putea fi ceva care arde, posibil rezultatul unui cablu slabit sau defect.

Daca este un miros de mucegai, ar putea fi mucegai. Acest lucru este, de asemenea, periculos, prezentand riscuri pentru sanatate pentru oricine respira aerul din casa dvs. Daca observati un miros ciudat care circula prin orificiile de ventilatie sau care vine de la unitatea dvs. HVAC, sunati la reparatii de incalzire de urgenta (sau AC de urgenta).

Probleme electrice

In afara de cele enumerate mai sus, exista si alti indicatori ai problemelor electrice. Daca incalziti sau sistemul AC functioneaza independent de setarile termostatului, ar putea fi o problema electrica. Inchiderea si oprirea aleatorie sau nefunctionarea anumitor setari sunt, de asemenea, semne ale acestei probleme.

Problemele electrice nu sunt intotdeauna urgente, dar au potentialul de a deveni probleme mai mari in curand. In cel mai bun caz, este o vizita rapida, simpla si ieftina de la un tehnician de reparare a AC sau a cuptorului. In cel mai rau caz, problema nu este rezolvata si duce la un incendiu electric.

Intretinerea anuala este cel mai bun pariu pentru a opri toate aceste probleme inainte ca acestea sa aiba sansa sa apara. In caz contrar, riscati o defectiune la cel mai putin convenabil moment posibil.

De ce sistemul HVAC sufla aer rece?

Un incalzitor care functioneaza corect este necesar in timpul iernilor reci din Vineland, New Jersey. Daca cuptorul dvs. impinge aer rece, este un semn ca ceva nu functioneaza. Ar putea fi o simpla reparatie sau un semn ca aveti nevoie de un cuptor nou. Iata cateva motive pentru care cuptorul dvs. poate sufla aer rece.

Lumina pilot este o flacara mica folosita pentru a aprinde cuptorul cu gaz. Ofera o sursa consistenta de aprindere pentru arzator. Lumina pilot aprinde arzatoarele din unitatea dvs., permitandu-i sa creeze caldura. De obicei, puteti gasi lumina pilot a cuptorului dvs. in partea de jos a incalzitorului, langa partea din fata a unitatii. Poate fi necesar sa scoateti un mic panou de acces pentru a vedea lumina pilot. La unele modele, este vizibil printr-o fereastra mica in cuptor.

Luminile pilot se pot stinge din mai multe motive, cel mai frecvent fiind vantul care le stinge. Cu toate acestea, o scurgere sau un blocaj in cuptorul dvs. poate provoca, de asemenea, stingerea becului pilot. Intreruperea frecventa a luminii pilot trebuie raportata unui tehnician HVAC pentru depanare, intretinere sau reparare.

Detectorul de flacara sau senzorul de flacara este un dispozitiv de siguranta al cuptorului dvs. care detecteaza daca incalzitorul produce o flacara sau arde gaz. La majoritatea unitatilor, detectorul de flacara este o tija care iese in afara de unde provine flacara de la arzatoare. Se aseaza intotdeauna pe partea opusa a aprinderii.

0 Shares
You May Also Like