De ce aveti nevoie de o piscina in curte?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiti la casa, iar spatiul si situatia financiara va permit acest lucru, in mod evident, este o idee foarte buna aceea de a opta pentru constructia unei piscine in curte.

Avand propria piscina in curtea casei dvs., aveti posibilitatea de a va racori in fiecare zi calduroasa de vara, puteti sta cat doriti in apa, fara sa mai fie necesar sa mergeti la strand, acolo unde este foarte aglomerat.

Avand propria piscina in curte, va puteti relaxa cand doriti, puteti invita chiar si prietenii sau rudele, pentru a petrece timp in piscina sau in jurul acesteia. Puteti alege si diferite accesorii pentru piscina de pe https://www.piscine-concept.ro/accesorii-piscine, pentru ca totul sa fie perfect.

Puteti opta pentru corpuri de iluminat, puteti alege diferite echipamente exterioare si interioare, care sa va faca mai placuta utilizarea piscinei.

Cel mai mare avantaj insa, este acela ca atunci cand detineti propria piscina, aveti posibilitatea de a inota cand si cat doriti, acasa. Nu trebuie sa va mai grabiti sa ajungeti la bazin, nu trebuie sa va faceti griji ca strandul este arhiplin si nu puteti inota.

Avand o piscina in curte, si diferite accesorii piscina, va putei bucura de timpul petrecut in piscina, si de cele mai importante beneficii ale inotului. Iata cateva dintre acestea!

Ce se intampla cu corpul tau cand inoti?

Creierul dvs. adora sa inoate. Sangele suplimentar si oxigenul va ajuta sa fiti mai alerti si concentrati. Apa in comparatie cu aerul, este de 800 de ori mai densa. Dincolo de simpla netezime, ce se intampla de fapt in corpul dvs. in timp ce va miscati prin apa? Hai sa ne scufundam si sa aflam!

Ganditi-va la corpul dvs. ca la un vas. Cand incepeti antrenamentul, fiecare parte a corpului dvs. lucreaza impreuna pentru a va deplasa nava inainte. Unele parti ale corpului si ale sistemelor energetice functioneaza mai mult in comparatie cu altele. Inima ta va bate mai repede pentru a pompa sange in muschi, in timp ce stomacul va incetini, deoarece digestia nu mai este o prioritate.

Cand este supus unor exercitii fizice, corpul incearca sa realizeze trei lucruri esentiale:

  • Cresterea fluxului de oxigen.
  • Eliminarea deseurilor metabolice.
  • Eliminarea caldurii.

Sisteme energetice 101

Rezultatul tuturor acestor lucruri determina organismul dvs. sa produca ATP, cunoscut stiintific sub denumirea de adenozina trifosfat. ATP este fundamentul modului in care functioneaza activitatea corpului tau si in functie de ce tip de exercitiu faceti, corpul dvs. va intra intr-una din cele trei stari:

  • Sistemul fosfagen.
  • Sistemul glicogen.
  • Sistemul de respiratie aeroba.

Sistemul fosfagic

In aceasta stare, fiecare dintre celulele dvs. are suficient ATP pentru a dura 5-15 secunde. In timpul activitatilor scurte si intense, o cantitate mare de energie trebuie sa fie produsa de muschi, ceea ce creeaza o cerere mare de ATP.

Sistem glicogen

Deoarece 5-15 secunde de activitate fizica sunt consumate destul de rapid, muschii dvs. au, de asemenea, o rezerva numita glicogen. Glicoliza este sistemul energetic predominant utilizat timp de 30 de secunde pana la aproximativ 2 minute si este a doua modalitate cea mai rapida de re-sinteza a ATP.

Sistem respirator aerobic

Dupa ce inotati aproximativ doua minute si corpul dvs. observa ca nu va veti opri atat de repede, intra in respiratie aeroba si reactioneaza cu oxigenul. Sistemul aerob care se bazeaza pe oxigen, este cel mai complex dintre cele trei sisteme energetice.

Reactiile metabolice care se petrec in prezenta oxigenului sunt responsabile pentru cea mai mare parte a energiei celulare care este produsa de organism. Cu toate acestea, metabolismul aerob este cea mai lenta cale catre resinteza ATP.

Ce face sangele cand inotati?

Fluxul de sange creste pe masura ce corpul va hraneste celulele sanguine suplimentare ale inimii care bate rapid.

Cum se comporta pielea cand inotati?

Pe masura ce va incalziti, corpul incearca sa emane caldura. Vasele de sange se dilata, aduc caldura pielii, si apoi o lasa sa plece. Acesta este motivul pentru care pielea dvs. se simte calda atunci cand faceti exercitii fizice: este modul in care corpul dvs. capata toata caldura interioara. Fetele (si corpurile) unora se inrosesc in timpul unui antrenament intens de inot, ceea ce inseamna ca caldura paraseste corpul.

Cum reactioneaza inima cand inoti?

Va amintiti cum sa faceti exercitii fizice mai mult de doua minute pentru a va transforma corpul in respiratia aeroba? Aceasta inseamna ca oxigenul este necesar in tot corpul. Ca urmare, ritmul cardiac va creste pentru a muta eficient oxigenul in muschi.

De ce creierul nostru adora sa inoate?

Creierul dvs. adora sa inoate. Sangele suplimentar si oxigenul va ajuta sa fiti mai alert si concentrat. Elibereaza endorfine, hormonii care va ajuta sa va simtiti. Exista cateva imagini frumoase care arata cum creierul s-a luminat literalmente in mai multe zone, chiar si dupa o plimbare de 20 de minute. Acelasi lucru se intampla si la inot!

Inotul asadar, este un sport deosebit de eficient, asa ca este important sa fie practicat cat mai des posibi. Avand propria piscina in curte, puteti inota cand si cate de mult doriti.

0 Shares
You May Also Like