De ce este bine să bei sucuri naturale în fiecare zi?

0 Shares
0
0
0

Promovarea unui stil de viață sănătos pare să fie parte din prioritățile specialiștilor în nutriție și sănătate mentală, la nivel mondial. În continuare se subliniază importanța aportului zilnic de vitamine și minerale, iar printre recomandările nutriționiștilor cu experiență în domeniu se numără și sucurile naturale, datorită beneficiilor remarcabile.

Și pentru a-ți face o idee despre modul în care să introduci și tu în dieta nutrienții necesari organismului, te invit să citești rândurile următoare.

De ce este recomandat să consumi în fiecare zi sucuri naturale?

  • Stimulentele perfecte pentru digestie

În comparație cu bărbații, femeile au o digestie mult mai lentă. Aici poate veni în ajutor sucul natural, făcut în casă sau cumpărat. Fibrele conținute de fructe ajută la deschiderea tranzitului intestinal și eliminarea reziduurilor din corp, într-un timp relativ scurt de la consumarea sucului. Odată obișnuit organismul cu suplimentul de fibre, vitamine și minerale obținute din sucul natural, toate funcțiile vitale urmează traseul sănătos și chiar și se îmbunătățesc, acolo unde este cazul.

  • Sucuri naturale pentru hidratare

Este mult mai indicat consumul de sucuri naturale în schimbul băuturilor carbogazoase care umflă stomacul și deshidratează. Cu un litru de suc natural pe zi poți garanta aportul zilnic de lichide pentru organism. 

Pe lângă acest lucru, toate vitaminele și minerale necesare corpului pot fi consumate în fiecare zi, cu ajutorul sucurilor naturale, din fructe precum portocale, kiwi, banane și mere. Iar pe lângă acestea, poți alege produsele Aronia Original, optime pentru reglarea proceselor metabolice și reducerea tensiunii arteriale, printre altele. Pe Scufița-roșie.ro poți accesa acest tip de produse și poți citi despre beneficiile fructelor de aronia.

  • Sistemul imunitar este susținut

Un alt beneficiu al sucurilor de fructe este acela că sistemul imunitar este întărit, cu aportul zilnic oferit de vitaminele și mineralele conținute. Este știut faptul că stresul cotidian, programul haotic și dezechilibrele alimentare duc în timp la slăbirea sistemului imunitar, uneori chiar la boli destul de serioase.

Însă poți preveni acest tip de probleme, dacă îți iei doza zilnică de energie și vitamine din sucurile naturale preparate chiar de tine sau cumpărate din magazin.

  • Organismul se detoxifică

Este cunoscut faptul că sucul natural, consumat în mod frecvent, ajută la detoxifierea organismului. Pe lângă eliminarea reziduurilor din corp ce ține de tranzitul intestinal susținut de acest obicei, se “curăță” și sângele de toxine. 

Ficatul este cel care “testează” tot ce intră în organism și care poate face “curățenie” atunci când are suportul necesar. Există cure de detoxifiere destul de puternice, respectiv doar consumul de sucuri naturale pentru o anumită perioadă, însă doar un medic specialist în nutriție le poate recomanda, în funcție de istoricul fiecărui pacient.

  • Pielea are un aspect mult mai plăcut

Consumul de sucuri de fructe naturale ajută și la exterior, nu doar pe interior. Rezultatele se pot vedea imediat pentru că pielea devine mai fină la atingere și are un aspect mult mai sănătos, dacă se ține cont de consumul optim de sucuri naturale în fiecare zi. Tenul este cel care radiază atunci când primește nutrienții potriviți, iar acest lucru se observă destul de repede, dacă se adoptă asemenea sucuri în dieta zilnică.

Așadar, se poate spune că sucurile naturale sunt extrem de benefice pentru organism, atât timp cât sunt consumate în mod frecvent. Nu ar trebui să te gândești că este vorba de o dietă strictă, ci că poți ajuta corpul tău cu dozele de vitamine și minerale necesare în fiecare zi.

Sursă foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like