De ce este indicat sa folositi oale din inox?

0 Shares
0
0
0

Este cat se poate de evident faptul ca fiecare gospodina isi doreste sa aiba la dispozitie cele mai bune ustensile in bucatarie. Din bucataria unei gospodine, in mod evident nu va lipsi vesela din ceramica, aceasta fiind ideala pentru utilizarea in viata de zi cu zi.

Apoi, in ceea ce priveste vesela, gospodinele de obicei aleg sa cumpere si vesela horeca din portelan, care este de cea mai buna calitate, si care in mod evident, reprezinta cea mai buna solutie pentru evenimentele formale, cand sosesc musafiri la masa.

Pentru a avea insa ce pune in acele farfurii, cu siguranta gospodinele trebuie sa gateasca, iar pentru a avea in ce sa gateasca, ele vor trebui sa isi aleaga cateva oale. Exista de exemplu oale din fonta, oale din aluminiu, oale din cupri, insa fara doar si poate, o oala horeca din otel inoxidabil, reprezinta cea mai buna alegere.

In randurile care urmeaza, veti putea descoperi de ce este indicat sa folositi oale din inox in bucatarie. Iata asadar care sunt avantajele pe care vi le poate oferi o oala horeca din otel inoxidabil:

Oalele din otel inoxidabil pot fi folosite pentru gatit la temperaturi ridicate

Multe stiluri de gatit, necesita adesea gatirea la temperaturi foarte ridicate. Cu toate acestea, nu toate ustensilele de gatit pot mentine aceasta caldura. Din fericire, vasele de gatit din otel inoxidabil pot mentine temperatura extrem de ridicata fara deformare.

Chiar si transferul de caldura

Otelul inoxidabil in sine nu este de fapt cel mai bun conductor de caldura din lume. Cu toate acestea, vasele din otel inoxidabil includ adesea unul sau mai multe straturi de aluminiu sau cupru in interiorul otelului inoxidabil.

In felul acesta, interiorul care vine in contact cu mancarea este confectionat integral din otel inoxidabil, dar vasul de gatit obtine beneficiile transferului de caldura din aluminiu sau cupru. Aceasta duce la o incalzire rapida si uniforma pe toata suprafata de gatit.

Non-lipicios

Acesta este un alt avantaj notabil pe care am dori sa-l mentionam, si anume facilitatea non-lipicioasa. Vesela antiaderenta este fabricata din acoperirea subtire care impiedica lipirea alimentelor. Pe de alta parte, sunt usor de intretinut si de utilizat. Otelul inoxidabil poate fi curatat usor cu ajutorul detergentului si al altor agenti de curatare.

Prin urmare, vasele de gatit non-stick sunt foarte recomandate de cei mai multi dintre ecologistii nutritionisti si anumiti oameni de stiinta, pentru consumatori pentru bucatarii constienti de sanatate.

Durata de viata indelungata

Otelul inoxidabil este de lunga durata, deoarece rugina nu se formeaza pe suprafata vaselor de gatit. Pe de alta parte, coroziunea nu are loc in tigaie din cauza prezentei unui minimum de 10,5% crom care asigura rezistenta la ternire.

Folia de protectie a oxidului de crom impiedica tigaia sa obtina rugina, iar atunci cand se adauga nichel, ea escaladeaza rezistenta de-a lungul tencuirii si face ca tigaia sa fie destul de durabila.

Pastrarea gustului mancarii

Pastrarea gustului alimentelor reprezinta unul dintre marile avantajele mari ale vaselor din otel inoxidabil. Otelul inoxidabil mentine gustul si aroma neschimbate. Mai mult, nu adauga niciun gust metalic in mancare. Chiar si ustensilele din otel inoxidabil, nu reactioneaza cu alimentele alcaline si acide si asigura siguranta alimentelor. Daca siguranta alimentara este mentinuta in mod corespunzator, valoarea alimentara si nutritia alimentelor vor ramane nemodificate.

Nu este toxic

Otelul inoxidabil este lipsit de PFOA si PTFE. PFOA si PTFE sunt elementele cele mai toxice si provoaca tulburari renale daca sunt utilizate pentru o lunga perioada de timp. Daca oala este supraincalzita, nu exista nicio sansa de reactie chimica si confirma de asemenea o buna calitate a alimentelor si a securitatii alimentare. Deoarece nu exista nicio reactie chimica folosind oale ohreca din otel inoxidabil in timpul gatitului, alimentul isi pastreaza valoarea nutritiva.

Poate fi curatata cu usurinta

Este destul de usor sa scapati de petele de pe vasele din otel inoxidabil. Deoarece metoda de curatare este extrem de simpla, organismul daunator nu ramane sau creste pe vasele de gatit.

In plus, avand in vedere ca otelul inoxidabil este obiectul de gatit non-lipicios, pata permanenta nu se formeaza pe baza fierului, iar aceasta rezistenta a facut procesul de curatare mai confortabil decat celelalte vase de gatit.

Vesela din otel inoxidabil arata uimitor

Vesela din otel inoxidabil nu intra intr-o serie de culori nebune, dar aspectul elegant si atemporal din otel inoxidabil se incadreaza cu usurinta in orice bucatarie. Marele avantaj este ca oala horeca din inox, va arata la fel ca in prima zi, chiar si dupa cativa ani de utilizare.

Otelul inoxidabil este reciclabil

Avem cateva vesti bune pentru cei care va intereseaza mediul. Otelul inoxidabil este reciclabil! Acest lucru poate necesita un efort, dar cu siguranta este posibil sa reciclati vasele din otel inoxidabil.

Tinand cont de toate detaliile mentionate in randurile de mai sus ale acestui articol, putem spune ca intr-adevar, atunci cand doriti sa cumparati o oala, ideal ar fi sa optati pentru o oala horeca din otel inoxidabil.

0 Shares
You May Also Like