De ce este mai indicat sa alegi un iPhone 8 decat un iPhone X?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrei sa iti alegi un smarpthone, iti poti indrepta atentia spre un model de la Apple, dat fiind faptul ca terminalele iPhone sunt printre cele mai performante de pe piata.

Ai putea de exemplu sa iti te orientezi spre un model iPhone 8, care la fel ca si modelele iPhone 8 Plus si iPhone X, dispune de acelasi procesor. Deci, se poate spune ca in ceea ce priveste functionalitatea, toate cele trei modele amintite anterior sunt identice.

Toate aceste trei modele dispun de noul chip Apple A11 Bionic, de un motor neural si de coprocesorul de miscare M11.  De precizat aici este faptul ca modelul iPhone X foloseste chipul A11 si motorul neural pentru functia Face ID, de care insa modelele iPhone 8 si iPhone 8 Plus nu dispune.

Atunci cand discutam despre despre baterie insa, se pare ca iPhone 8 sta ceva mai rau, astfel ca daca o baterie iPhone X sau o baterie iPhone 8 Plus rezista cu pana la 2 ore mai mult decat o baterie iPhone 7, o baterie iPhone 8 rezista mai putin timp incarcata decat cea a unui model iPhone 7.

Acesta pare a fi singurul mare dezavantaj pe care il are iPhone 8 in fata modelului iPhone 7, insa daca tinem cont de alte aspecte, atunci putem spune ca modelul iPhone 8 ramane o solutie mai buna decat iPhone X.

Un alt motiv pentru care se pare ca este mai indicata achizitionarea unui model iPhone 8 decat cea a unui model iPhone X este reprezentata de sistemul de camere TrueDepth al modelului iPhone X, care de fapt este o intrerupere pe ecranul telefonului de la o margine la cealalta.

Notch, dupa cum denumesc unii aceasta intrerupere a ecranului de la o margine la cealalta este destul de urata, iar din acest motiv multi utilizatori renunta la ideea de a-si alege un model iPhone X, pentru ca nu le place designul. Aceasta caracteristica strica designul modelului iPhone X.

Apoi trebuie mentionat si faptul ca preturile sunt diferite. Un model iPhone 8 poate porni de la 700 de dolari, in timp ce pretul unui model iPhone 8 Plus incepe de la 800 de dolaro. Daca stam insa sa aducem in discutie si modelul iPhone X, trebuie precizat ca pretul pentru un asemenea model incepe de la 1000 de dolari.

Deci, discutam aici despre diferente de 200 – 300 de dolari care inseamna enorm, mai ales daca tinem cont ca nu exista diferente majore intre cele trei modele de telefoane.

Mai mult decat atat, si accesoriile pentru un model iPhone 8 sunt mai ieftine decat cele pentru un model iPhone X, asa ca utilizatorii pot lua in calcul si acest aspect.

Asadar, dupa cum se poate observa, nu se poate spune ca exista diferente majore ale performantelor pe care le au modelele iPhone 8 si iPhone X, asa ca ca din punct de vedere financiar si nu numai, este mai rentabila achizitionarea unui model iPhone X.

 

0 Shares
You May Also Like