De ce este parul rar?

0 Shares
0
0
0

In mod evident, fiecare femeie isi iubeste podoaba capilara, motiv pentru care isi doreste mereu sa poata avea cea mai frumoasa coafura.

Sunt o multime de femei care atat de mult isi iubesc parul, astfel incat zi de zi, folosesc diferite produse cosmetice, si folosesc anumite dispozitive pentru a-si aranja parul dupa bunul plac.

Ei bine, acesta este si unul dintre principalele motive datorita caruia parul femeilor este din ce in ce mai sensibil, iar firele de par cad din ce in ce mai mult.

Deasemenea, pe langa folosirea acestor produse, femeile se pot confrunta cu aceasta problema si datorita faptului ca sunt foarte stresate, iar stresul fizic sau mental afecteaza ciclul de crestere al parului.

De regula, firele de par vor incepe sa cada la doua – trei luni de la producerea evenimentului neplacut, asa ca trebuie tinut cont si de acest aspect.

O alta cauza datorita careia femeilor le cade parul mult prea des, este legata de dereglarile hormonale, care cauzeaza caderea temporara a parului.

In aceasta situatie putem aminti de exemplu sarcina, nasterea, intreruperea de sarcina, administrarea anticonceptionalelor, menopauza, sau chiar si afectiuni ale tiroidei.

Organisumul are nevoie de minim 3 luni de zile pentru a se acomoda cu aceste noi reglementari hormonale, iar in aceasta perioada, dezechilibrul hormonal va duce la caderea firelor de par.

Acest lucru inseamna automat faptul ca parul este din ce in ce mai rar, insa din fericire se poate opta oricand pentru un tratament par rar, care poate sa ajute serios firele de par, sa le hidrateze, si chiar sa le ajute sa creasca mult mai repede.

Aceste tratamente insa, ar trebui sa fie recomandate de catre un medic specialist, care cu siguranta inainte de a recomanda aceste tratamente, va depista cauza caderii parului, asa ca va stii exact ce produse sa recomande.

Alopecia este fara indoiala un alt motiv pentru care firele de par in cazul femeilor pot cadea din ce in ce mai des. Ei bine, alopecia este o afectiune dermatologica inflamatorie, care actioneaza in sens negative asupra foliculilor pilosi de la nivelul scalpului.

Referitor la aceasca afectiune, trebuie mentionat faptul ca ea se imparte in doua categorii, asa ca avem alopecie areata si alopecie androgenica (cunoscuta sub denumirea de calvitie).

Un alt motiv pentru care firele de par incep sa cada, iar parul incepe sa devina din ce in ce mai rar, este reprezentat de alegerea unei diete nesanatoase. Cu siguranta fiecare persoana isi doreste sa aiba un corp perfect, insa pentru asta trebuie sa urmeze o dieta recomandata de catre un nutritionist.

Persoanele care urmeaza diete dupa ureche, si fara a se informa, pot sa aiba probleme privind caderea parului, pentru ca nu consuma alimente care sa fie bogate in minerale, in proteine sau in vitamine, iar aceste substante sunt necesare pentru firele de par.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi o multime de motive pentru care firele de par cad, insa din fericire se pot gasi si diferite remedii impotriva caderii parului.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…