De ce sa alegeti sistemele PPR?

0 Shares
0
0
0

Polipropilena si avantajele acesteia

Fiabilitatea si durabilitatea sistemului de conducte depinde in mod direct de calitatea si proprietatile substantei de baza. Inventia copolimerului randomizat din polipropilena ( PP-RCT ) a fost rezultatul cercetarii unice. PP-RCT combina o serie de caracteristici valoroase, ceea ce il face cea mai buna selectie pentru sistemele de apa sub presiune si sisteme de incalzire.

Viata lunga. Depozitele si coroziunea nu se acumuleaza la suprafata, avand contact direct cu apa. Marimea conductei interne nu se reduce in timp.

Pastrarea puritatii apei. Acest material este absolut netoxic si chimic rezistent (inert) si, prin urmare, nu afecteaza calitatea apei din conducte si nu are absolut nici o eliberare a ruginei. Utilizarea pe scara larga a polipropilenei nu numai in conducte, ci si pentru ambalarea diferitelor produse alimentare si preparate ultrapura indica caracteristicile igienice perfecte ale materiei prime.

Rezistenta la conditiile in schimbare.  Este necesar sa precizam despre aceste tevi si fitinguri din ppr faptul ca suporta presiuni si temperaturi de inaltime ridicate. Datorita elasticitatii materialului, un avantaj important al tevilor din polipropilena este dupa cum urmeaza: apa din conductele de polipropilena poate ingheta fara a le distruge.

In cazul in care apa ingheata in tevile si fitingurile din polipropilena, acestea nu sunt distruse, dar se maresc doar usor in dimensiune si se revin la dimensiunea anterioara dupa decongelare. Sistemul de alimentare cu apa din sistemul de conducte din polipropilena poate rezista la o anumita cantitate de inghet / decongelare. Documentul normativ de baza privind polipropilena indica faptul ca este posibil sa se faca.

Pierdere scazuta de caldura. Sistemele PP-RCT sunt economice pentru a functiona, iar conductivitatea lor termica este mult mai scazuta in comparatie cu conductele metalice (economie de caldura de pana la 35%).

Capacitatea de amortizare a zgomotului si a vibratiilor. Sistemele PP-RCT mentin suprimarea zgomotului mult mai bine in comparatie cu conductele metalice.

Instalare convenabila si rapida. Instalarea tevilor si a fitingurilor din polipropilena necesita abilitati minime, timp si efort. Metoda de sudare prin fuziune permite asigurarea unei imbinari stranse cu durata lunga de viata pentru numai cateva secunde.

Cost scazut.  Factorul bun pentru bani este realizat datorita costului redus al materiilor prime si usurintei tehnologice de instalare. In plus, durabilitatea instalatiilor de apa din polipropilena se compara in mod favorabil cu instalatiile din metal (aproximativ 5 ori).

Tevile de polipropilena sunt usoare si usor deplasate si transportate, astfel incat taxele de manipulare sunt reduse. Acestea sunt usor de instalat si sunt in siguranta pentru sanatate (fara riscul de a avea un prejudiciu), astfel incat costul total al instalatiei sa fie mai mic decat atunci cand utilizati tevi si fitinguri din alte materiale (otel carbon, cupru, PVC si etc.).

Polipropilena utilizata pentru fabricarea tevilor si a fitingurilor este testata la temperaturi ridicate si substante chimice. Este un material durabil si mai stabil decat alte materiale folosite in acest domeniu.

Lipsa ruginii, a coroziunii, a descompunerii, a degradarii, a murdariei, a bacteriilor si a depunerilor calcaroase in tevi si fitinguri impiedica reducerea dimensiunii pipei interne si, prin urmare, capacitatea lor nu este redusa in timp.

Atunci cand polipropilena nu este un material corosiv , nu exista reactie sau uzura electrochimica sau abraziva. Tevile din plastic pot fi usor atasate la fitinguri, fiind utilizate pe scara larga in scopuri diferite; instalarea lor necesita un timp si un efort minim.

Polipropilena prezinta o stabilitate ridicata la o gama larga de compusi organici si anorganici. Datorita suprafetei interioare netede, aceasta nu este supusa actiunii de calcar, prin urmare, marimea conductei interne ramane constanta.

BENEFICIILE POLIPROPILENEI ( РР ), COMPARATE CU PRINCIPALELE MATERIALE POLIMERICE

  1. Teava XLPE nu poate fi formata (turnata) si sudata, ceea ce inseamna ca in acest caz este necesar sa se utilizeze fitinguri din alama scumpe. Acesta este un mare dezavantaj al polietilenei si un avantaj important al PPR in sistemele de alimentare cu apa si in sistemele de apa calda directe. In plus, costul de fabricatie al tevilor de polietilena creste brusc atunci cand se fabrica conducte de diametru mare. Acesta este unul din motivele pentru care, in majoritatea cazurilor, gama de tevi din polietilena nu depaseste un diametru de 32 mm. Procesul de fabricatie este destul de complex, iar diferenta de preturi sugereaza ca polietilena pierde concurenta cu PPR.
  2. Polibutilena este un material utilizat pe scara larga si incercat si adevarat, dar este inferior in pret la polietilena si PPR. Datorita pretului sau foarte ridicat, este considerat material “Rolls Royce”. Polibutilena, spre deosebire de PPR, nu este primit prin extrudare directa, ceea ce limiteaza numarul producatorilor.
  3. Clorura de polivinil (PVC) este un material foarte specific in comparatie cu PPR. Acest material rigid nu are rezistenta termica suficienta si este dificil de extrudat. Recent, este recunoscut faptul ca PVC este daunator sanatatii umane, din cauza compozitiei clorului.
  4. Materiale compozite sau laminate semnificativ inferioare preturilor la PPR, ele sunt foarte costisitoare si limiteaza utilizarea lor pe anumite piete si pentru anumite aplicatii.
  5. Polietilena de joasa densitate liniara are o fiabilitate mai scazuta in timpul expunerii prelungite la temperaturi si presiuni ridicate in comparatie cu PPR.
0 Shares
You May Also Like