De ce sa va petreceti vacantele in Romania?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani au fost atrasi de atractiile turistice ale tarilor straine. Datorita liberei circulatii in Europa, turistii au preferat sa investeasca in vacantele din sudul Europei, sustinund ca sejururile sunt mult mai ieftine comparativ cu cele de pe teritoriul tarii noastre.

Totusi, romanii uita sa ia in calcul anumite aspecte atunci cand vor sa plece in alte tari, iar la final, ajung la concluzia ca au cheltuit mai multi bani decat se asteptau. In acest articol va vom prenta cateva motive de ce ar trebui sa alegeti destinatii de vacantadin Romania.

  1. Costul asigurarii de sanatate

Daca vreti sa plecati in strainatate pentru a va petrece concediul, indicat ar fi sa aveti o asigurare de sanatate valabila in tara respectiva. In acest fel, veti fii sigur ca nu veti platii foarte multi bani pentru spitalizare, consultare si tratament.

Totusi, aceste asigurari au preturi fixe, in functie de pachietele disponibile. Din acest motiv, este indicat sa va petreceti concediile in Romania. Multi dintre cetatenii tarii noastre sunt asigurati de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, iar dumneavoastra nu veti fi nevoit sa cumparati o asigurare extra.

  • Schimbul valutar

Euro nu este moneda folosita de toate tarile din Europa, iar anumite tari precum Suedia, Norvegia, Marea Britanie sau Ungaria folosesc propria moneda. Interesati-va cu privire la moneda folosita in tara pe care vreti sa o vizitati cu cateva saptamani inainte. Schimbul valutar se face in cateva secunde, insa daca vreti sa plecati in tari indepartate cum ar fii China, Coreea sau Japonia, schimbul valutar poate dura chiar si luni din cauza comenzilor si a transportului de valuta.

Dezavantajul schimbului valutar este comisionul. Suma pe care o primiti la final, nu reprezinta in totalitate suma pe care ati platit-o. Spre exemplu, atunci cand cumparati un euro, veti plati mai mult, iar atunci cand veti vinde un euro, veti primi mai putin. In consecinta, valuta se va deprecia din cauza procesului de schimb. Daca va veti petrece vacantele pe teritoriul Romaniei nu va fi nevoie sa mergeti la banca pentru a schimba banii, deci nu va fi nevoie nici sa achitati comisioanele.

  • Bariera lingvistica

Chiar daca sunteti un bun cunoscator al limbilor straine, in anumite tari populatia poate sa vorbeasca doar limba tarii in care se afla. Spre exemplu in Spania, Franta, Germania sau Rusia, foarte putine persoane sunt vorbitoare de limba engleza. Va va fi mult mai usor sa comunicati cu gazdele pe teritoriul tarii noastre.

  • Contextul covid

In aceasta perioada, este recomandat sa evitam calatoriile pe teritoriul Europei. Indicat ar fi sa stam cat mai mult acasa, astfel incat sa evitam raspandirea virusului. Daca doriti sa va petreceti concediul departe de casa, ati putea alege o statiune din Romania.

Mai multe hoteluri si pensiuni din tara noastra urmeaza un regim strict de dezinfectare al camerelor. Asadar, ati putea alege aceste locatii sa va relaxati, astfel incat sa nu ii puneti in pericol pe cei drag.

0 Shares
You May Also Like