De ce sunt necesari ochelarii de protectie pentru schiori si snowboarderi?

0 Shares
0
0
0

Este cat se poate de evident faptul ca amatorii sporturilor de iarna, de-abia asteapta sa cada prima zapada pentru a merge pe partie cu placa de snowboard, sau pentru a schia.

Ei bine, acestia trebuie ca atunci cand mert pe partie sa fie echipati corespunzator, astfel ca au nevoie de incaltaminte corespunzatoare, au nevoie de costum corespunzator, au nevoie deasemenea de manusi, de o casca pentru a-si proteja capul, si de o pereche de ochelari de protectie.

Pentru amatorii sporturilor de iarna, care petrec mult timp pe partie, ochelarii Uvex polarizati pot sa reprezinte cea mai buna solutie, iar in continuare vom vedea care sunt motivele pentru care sunt necesari ochelarii pentru schiori si snowboarderi.

In primul rand trebuie precizat faptul ca aerul este mai tare si filtraza mai putin razele ultraviolete (UV) la altitudini mari, insa practicantii sporturilor de iarna nu vor avea de suferit din aceasta cauza, daca vor purta o pereche de ochelari de protectie corespunzatori.

Apoi trebuie precizat ca reflexia soarelui pe zapada este luminoasa si intensa, iar vederea poate fi afectata de catre aceasta. Cei care insa isi protejeaza ochii cu o pereche de ochelari de protectie, nu vor avea de suferit din aceasta cauza.

Un alt motiv pentru care amatorii sporturilor de iarna au nevoie de astfel de ochelari, este acela ca vantul face ca ochii sa lacrimeze, insa ochii protejati de catre o pereche de ochelari speciali nu vor avea de suferit din cauza vantului.

Ochelarii de schii sunt ideali si pentru cei carora le place sa schieze in afara partiei, printre copaci de exemplu, pentru ca acestia le vor proteja ochii si de ramurile copacilor sau de orice alte pericole.

Ei bine, acum ca am vazut cate de importanti sunt ochelarii de protectie pentru amatorii sporturilor de iarna, trebuie sa precizam ca alegerea acestora poate reprezenta o misiune destul de dificila pentru multe persoane.

Important este ca toti pasionatii de schi sau snowboard sa isi cumpere ochelarii din timp, pentru ca apoi sa nu fie stresati de faptul ca merg in concediu si inca nu si-au ales ochelarii.

Apoi, trebuie tinut cont si de lentilele ochelarilor, iar acestea pot sa fie sferice si cilindrice. Cele sferice sunt mai scumpe, insa permit o vizibilitate mai buna, pe cand cele cilindrice vin cu un raport  calitate – pret foarte atractiv.

In functie de lumina care trece prin lentile, acestea pot fi impartite in: lentile S0, prin care trece 80% – 100 din lumina, si care se folosesc pe timp de noapte.

Apoi exista lentile S1, prin care trece 43% – 80% din lumina, si care sunt ideale pe timp de ceata sau ninsoare abundenta. Exista lentilele S2, prin care trece undeva intre 18% – 43% din umina, si care se pot folosi in conditii meteo mixte.

Mai avem apoi lentilele S3, care permit trecerea luminii intre 8% si 18%, ideale pentru zilele cu soare, in timp ce lentilele S4 sunt ideale pentru zilele cu soare puternic, care nu permit ca mai mult de 8% din lumina sa patrunda.

0 Shares
You May Also Like