Dermapen – ce este, cum funcționează, pentru cine funcționează?

0 Shares
0
0
0

Tratamentul de microneedling cu Dermapen este o procedură care implică penetrarea pielii cu numeroase ace mici și este utilizat în principal la nivelul feței. Scopul tratamentului este de a genera colagen pentru o piele mai fină, mai fermă și mai tonifiată și poate trata diverse cicatrici, riduri și pori mari. Află mai multe despre modul în care funcționează, zonele vizate și efectele la care ar trebui să te aștepți în rândurile următoare.

Ce este Dermapen?

Dermapen este un dispozitiv medical, alcătuit din două componente – una electrică, care ajută la manipulare și prin care se face conectarea la o sursă de energie și una de unică folosință, ce constă în microacele care pătrund în piele. Dispozitivul prezintă numeroase setări, astfel că viteza, oscilația acelor sau adâncimea la care acestea acționează pot fi adaptate în funcție de scopul și zonele vizate.

Tratamentul cu microace este eficient în străpungerea pielii într-un mod controlat și precis. Tratamentul cu microneedling este o procedură cosmetică minim invazivă, utilizată pentru a trata problemele pielii prin producerea de colagen. Dermapen este folosit în scopul de rejuvenare facială, implicând netezirea, ridicarea sau regenerarea feței, reducerea cicatricilor, acneei și a vergeturilor.

Cum funcționează tratamentul cu Dermapen?

Tratamentul de rejuvenare prin microneedling funcționează tocmai prin încurajarea pielii în producerea de colagen. Ideea este că procedura cauzează leziuni ușoare ale pielii și pielea răspunde prin crearea de țesut nou, bogat în colagen.

Acest nou țesut al pielii este mai uniform în ceea ce privește tonul și textura. Este normal ca pielea să piardă colagen odată cu trecerea timpului. Însă încurajând-o să producă mai mult colagen, te poți bucura de fermitatea pielii pentru mai mult timp.

Zonele asupra cărora funcționează procedura

Tratamentul Dermapen de microneedling este cel mai des folosit la nivelul feței și vizează următoarele probleme:

  • cicatrici acneice sau alte tipuri de cicatrici;
  • pete de vârstă (numite și „pete de soare”);
  • linii fine și riduri;
  • pori mari;
  • elasticitate redusă a pielii;
  • ton neuniform al pielii.

În plus față de problemele faciale, tratamentul cu microneedling este uneori utilizat pentru a trata vergeturile în alte zone ale corpului. În combinație cu umpluturi dermice, tratamentul cu microneedling poate fi eficient pentru vergeturile de pe coapse și zona abdominală.

Înainte și după procedură

Înainte de procedură este nevoie de o discuție cu medicul pentru a vedea dacă ești un candidat bun. De exemplu, procedura nu este indicată în cazul persoanelor cu boli de piele (psoriazis sau eczeme) sau în cazul femeilor gravide. De asemenea, această discuție anterioară procedurii implică așteptările tale și recomandările dermatologului pentru tine în scopul obținerii celor mai bune rezultate.

În ceea ce privește recuperarea post-procedură, poți observa mici iritații ale pielii ca răspuns natural al pielii, însă te poți întoarce la muncă sau la activitățile zilnice. Rezultatele se observă în decurs de câteva săptămâni. Pentru a menține rezultatele tratamentului, vei avea nevoie de mai multe sesiuni și poate de alte tratamente complementare. Medicul te va sfătui cu privire la cel mai bun plan de acțiune pe baza obiectivelor individuale.

0 Shares
You May Also Like