Despre sistemele de colectare a apelor

0 Shares
0
0
0

Orasul Midland dispune de doua sisteme de colectare separate, dar interconectate:

1.Un sistem de canalizare sanitara pentru apele uzate;

2.Un sistem de colectare a apei pluviale pentru scurgerea apei de ploaie, zapada si topirea ghetii.

Scopul acestor doua sisteme este de a mentine un mediu sigur, sanitar si placut pentru toti cetatenii din orasul Midland si apele statului Michigan. Acest lucru se intampla in mai multe state si de aceea este recomandat sa amintim faptul ca in ciuda unor convingeri gresita, gura de scurgere a unui canal sau sistem de canalizare nu este cos de gunoi, deci nu puteti arunca nimic in canale.

Sistemul de canalizare sanitara

Sistemul de colectare a canalelor sanitare din oras consta in statii de pompare si un labirint complicat de tevi construite sub strazile orasului. Sistemul colecteaza apa reziduala (cum ar fi de la baie, spalatorii sau chiuveta de bucatarie) si o transporta in statia de epurare a apelor uzate.

Unele dintre tevile utilizate in acest proces transporta apa prin gravitatie, in timp ce altele pompeaza apa uzata sub presiune. Aceste tevi sunt numite “retele de forta”. Sistemul de canalizare sanitara Midland colecteaza, de asemenea, apa de ploaie din canalele de scurgere a multor case si structuri construite inainte de 1988.

Statii de pompare si canale sanitare de canalizare

Statia de tratare a apelor reziduale este responsabila pentru 41 de statii de pompare cu dimensiuni cuprinse intre 20 si 5500 galoane pe minut. Aproximativ 987.474 de metrii de conducte de canalizare sanitare gravitationale se executa in intreg orasul. Aceste tevi variaza intre 6 si 48 de centimetri in diametru.

Sistemul de canalizare sanitara al orasului este curatat o data la doi ani, cu unele zone curatate mai des. De asemenea, personalul viziteaza canalele video pentru a evalua starea lor. In plus, fumul este suflat prin tevi in diferite sectiuni ale orasului, dupa cum este necesar, pentru a ajuta la localizarea oricarei rupturi sau defect al canalulu si pentru a identifica locurile in care apa intra in mod inutil in sistemul de canalizare sanitara.

Sistemul de colectare a apei pluviale

Sistemul de colectare a apei pluviale al orasului este separat de sistemul de canalizare sanitara si este construit in principal sub strazile orasului, iar unele zone din oras utilizeaza santuri si curenti pentru scurgerea apei. Exista aproximativ 170 de mile de canal pentru apa de ploaie in sistemul de colectare a apei pluviale al orasului.

Sistemul de apa de ploaie al orasului colecteaza scurgerile de precipitatii de pe acoperisuri, strazi, santiere si parcari si o descarca in raurile si scurgerile locale. De asemenea, acestea intercepteaza si apa subterana si o scurg in afara subsolului unei cladiri pentru a preveni scurgerea umezelii prin pereti. Aceste canale de scurgere sunt conectate la sistemul de canalizare al orasului. Apa colectata prin sistemul orasului este transmisa raului Tittabawassee.

Majoritatea locuintelor si structurilor construite inainte 1988, varsa apa de ploaie direct in sistemul de colectare al canalelor sanitare. Case si structuri construite in 1988 sau mai tarziu, prezinta tevi de drenaj al apei direct in sistemul de colectare a apei pluviale.

Bazinele de scurgere

Sistemul de colectare a apei pluviale a orasului este alcatuit din trei bazine principale de drenare. Acestea sunt identificate in functie de locatia iesirii apei. Aceste bazine sunt Bazinul Sturgeon Creek, Bazinul Snake Creek si Bazinul George Street.

0 Shares
You May Also Like