Dotarile pe care sa le cauti la un cabinet stomatologic Iasi

0 Shares
0
0
0

Durerile de dinti sunt unele dintre cele mai intense si mai suparatoare dintre toate cate exista. Cati dintre voi nu v-ati trezit noaptea urland de durere, din cauza unei masele cariate sau a unei infectii gingivale sau a unui abces dentar care nu iti da pace?

Toate acestea necesita interventie de specialitate la un cabinet stomatologic, restul remediilor babesti, de genul compreselor sau calmantelor, nefacand decat sa atenueze o durere, pentru moment. Totodata sunt cazuri in care o simpla durere poate necesita interventie de urgenta, din cauza pericolului de infectie, ce iti poate afecta starea de sanatate a intregului organism.

Aceasta in conditiile in care au existat cazuri in care o banala infectie dentara a condus la raspandirea acesteia in intregul organism si, in cazuri extreme, chiar la deces.

Acesta este motivul pentru care, atunci cand apare o urgenta de acest gen, este bine sa nu intri chiar in primul cabinet care iti iese in cale, ci sa il identifici pe cel care ti-ar putea rezova cel mai eficient si mai sigur problema.

Cum identific insa un cabinet stomatologic la standarde inalte?

Un prim criteriu atunci cand esti in cautarea unui cabinet stomatologic in Iasi, trebuie sa fie accesul facil, care tine de obicei de amplasamentul acestuia, precum si de locurile de parcare existente in zona. Dar, aceasta nu este totul, caci, nu-i asa, atunci cand dorim sa remediem o afectiune dentara, identificarea unui cabinet stomatologic reprezinta ultima problema.

Un alt criteriu de luat in calcul il reprezinta specializarile trecute in portofoliu. Astfel, inca de la prezentarea generala a cabinetului, ne putem da seama daca acesta poate veni in intampinarea problemelor noastre sau, dinpotriva, vom fi nevoiti sa mai facem si alte drumuri, pe la alte clinici sau cabinete specializate.

Din acest punct de vedere, existenta serviciilor de radiologie poate reprezenta un prim pas inainte, cata vreme aproape orice interventie dentara, cu mici exceptii, necesita analizarea unei radiografii dentare.

De asemenea, daca stim ca avem de facut extractii mai complicate sau chiar un implant, atunci un serviciu de chirurgie dentara ne poate fi de folos.

Dincolo de acestea, o atentie mare trebuie acordata echipei de medici care deservesc cabinetul. Iar un nume cat de cat de prestigiu poate conferi mai multa incredere unui cabinet stomatologic, indiferent ca acesta este din Iasi sau din orice alta parte a tarii.

Nu in ultimul rand, un cabinet stomatologic modern ar trebui sa fie capabil sa ofere si servicii de implantologie. Chiar daca acest lucru presupune niste dotari si o logistica aparte, implantologia este astazi o ramura a medicinei dentare din ce in ce mai accesibile si mai recomandate, cu rezultate imediate, chiar daca la niste costuri ceva mai mari decat alte interventii.

 

0 Shares
You May Also Like