Dr.Oz: “Insomnia este strans legata de diabet, anxietate si depresie”

0 Shares
0
0
0

Intr-un episod al emisiunii “Dr.Oz Show”, Dr. Oz a mentionat faptul ca insomnia ar putea indica prezenta unor probleme grave de sanatate, cum ar fi diabetul zaharat sau depresia.

“Lipsa somnului ar putea fi primul semnal pe care corpul ni-l transmite atunci cand ceva nu este in regula”, a spus Dr.Oz.

Invitatul Dr. Oz a fost expertul in somn Dr. Carol Ash, care a spus ca este probabil ca multi oameni care sufera de insomnie sa nu realizeze ca au diabet. Dr. Ash a precizat ca urinarea frecventa in timpul noptii indica prezenta diabetului si a recomandat sa fim extrem de atenti la urmatoarele simptome:

 • Va treziti frecvent de trei sau patru ori pe noapte pentru a urina?
 • Aveti transpiratii nocturne?
 • Va este extrem de sete, chiar si dupa ce ati banut un pahar cu apa?

Daca ati raspuns afirmativ la aceste intrebari, Dr. Oz a sugerat sa va faceti un control detaliat, pentru a afla daca suferiti sau nu de diabet. Dr. Ash a spus ca persoanele care lucreaza in schimburi, cum ar fi asistentele medicale si ofiterii de politie, sunt cei mai predispusi la insomnie indusa de tipurile de diabet.

Insomnia indusa de depresie

Dr. Oz a spus ca insomnia cronica ar putea fi, de asemenea, un semn de avertizare al depresiei si anxietatii. Daca raspundeti afirmativ la urmatoarele intrebari, este posibil sa aveti insomnie indusa de depresie:

 • Aveti ganduri fugitive care va tin treaz noptile?
 • Aveti cosmaruri recurente?
 • Sunteti prea sensibil la zgomote, cum ar fi ticaitul ceasului?

Apneea in somn si insomnia

Dr. Oz a precizat ca o a treia cauza a insomniei ar putea fi apneea in somn, care este o tulburare a somnului, caracterizata prin respiratie neregulata sau superficiala.

Desi apneea in somn este, adesea, considerata o problema de sanatate specifica barbatilor, Dr. Oz a spus ca multe femei sufera de apnee in somn nediagnosticata. Daca raspundeti afirmativ la urmatoarele intrebari, ar trebui sa luati in considerare un control:

 • Va treziti cu palpitatii ale inimii?
 • Aveti dureri de cap dimineata, de indata ce va treziti?
 • Adormiti oriunde in timpul zilei?

Turmericul lupta impotriva depresiei si ajuta la pierderea in greutate

Condimentul numit “turmeric”, dupa cum a spus Dr.Oz, ajuta la imbunatatirea starii de spirit; s-a demonstrat, de asemenea, ca previne cancerul, inflamatiile, durerile articulare si ca ajuta la pierderea in greutate.

Conform spuselor Dr. Oz, cercetarile indica faptul ca ingredientul brut din turmeric, curcumina, trateaza depresia mai bine decat medicamentele prescrise. El a mai spus ca suplimentele pe baza de curcumina sunt mai eficiente decat turmericul folosit in mancaruri si a sugerat urmatoarele:

 1. Luati 500 mg de curcumina, de doua ori pe zi, pentru combaterea depresiei;
 2. Asigurati-va ca suplimentul pe baza de curcumina contine curcuminoizi in proportie de 95%.
 3. Luati doua lingurite de turmeric pe zi pentru a obtine acelasi efect ca in cazul unui supliment pe baza de curcumina.
0 Shares
You May Also Like