Epilare IPL sau laser? Ce metoda iti poate oferi rezultatele dorite?

0 Shares
0
0
0

Atât epilarea cu IPL, cât și cea cu laser, sunt metode de îndepărtare a părului cu efect de lungă durată. Cunoscute pe piață drept metode de epilare definitivă, fiecare dintre ele se adresează unei anumite categorii de femei, în funcție de nevoi și de tipul de pilozitate.

Epilarea definitivă prin lumină terapeutică poartă numele de fotoepilare. Aceasta se poate realiza în două moduri: cu ajutorul laserului sau cu ajutorul luminii intense pulsate (IPL)

În cazul în care te tentează să recurgi la epilarea definitivă, dar nu știi ce să alegi, atunci continuă să citești acest articol pentru a afla mai multe detalii despre produse pentru epilat, tipuri de epilare și rezultatele obținute în urma fiecărei proceduri.

Ce este epilarea IPL?

Ce este epilarea IPL

Epilarea cu IPL (Intense Pulse Light) , denumită de asemenea și Photoderm, este realizată de un aparat specific. Asemenea unui bec de lumină, aceasta emite raze puternice, ghidate către rădăcina firului de păr pentru a-i opri evoluția. Pentru conducerea spectrului de lumină se folosesc fie capete din safir, fie din cuarț, deoarece acestea garantează eficacitatea tratamentului și contribuie la o procedură lipsită de disconfort.

Ține cont însă de faptul că această metodă este nespecifică, deoarece nu are o anumită frecvență, ci emite o lumină între 550-1200 nanometri. Ea lucrează mai lent, comparativ cu laserul, deoarece vei avea nevoie de aproximativ 8-10 ședințe. Poți opta să achiziționezi un epilator ipl pentru acasă, care te va ajuta să obții rezultatele dorite în timp, de acasă.

Ce este epilarea cu laser?

Ce este epilarea cu laser

Există o diferență destul de mare între epilarea laser și epilarea IPL. Laserul oferă lumină amplificată și stimulată de unde radio. Procesul este specific, deoarece se bazează pe o singură undă de lumină. Frecvența depinde mai ales de tipul de laser.

În cazul laserului, durata tratamentului este în medie de 6 ședințe, la distanță de 4-6 săptămâni. Rezultatele apar după primele 3 ședințe, mult mai rapid decât în cazul epilării cu IPL. Întreținerea se realizează la 6-12 luni, în funcție de nevoile fiecăreia dintre noi.

Rezultatele epilării definitive

Epilarea definitivă poate fi de lungă sau scurtă durată, însă asta depinde doar de tipul de laser folosit. De exemplu, epilarea IPL, datorită faptului că nu eliberează fascicule de lumină localizate, nu oferă rezultate care țin mult timp, deoarece nu poate pătrunde în profunzimea pielii. Laserul pe de altă parte este soluția celor care își doresc să obțină rezultate longevive și să nu își bată capul cu ședințele de întreținere prea des.

Ultima și cea mai performantă tehnologie apărută pe piață este reprezentată de laserul Alexandrite. Acesta elimină între 20 și 40% din firele de păr încă din prima ședință. Mai mult, aparatul dispune și de sistem de răcire tip “crystal freeze”, pentru a ajusta temperatura și a evita posibilul disconfort cauzat de lumina continuă.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…