Greșeli de evitat în amenajarea unui spațiu mic

0 Shares
0
0
0

Amenajarea unui spațiu sau a unei locuințe mici poate fi o provocare, dar cu o abordare potrivită, se poate obține un spațiu confortabil și funcțional. 

O greșeală comună în amenajarea unei locuințe mici este supraîncărcarea spațiului cu mobilier și decorațiuni inutile. În continuare, îți prezentăm câteva greșeli de evitat în amenajarea unei astfel de locuințe.

Neglijarea planificării spațiului

Atunci când amenajezi o locuință mică, planificarea spațiului este esențială. O greșeală comună este neglijarea acestei planificări și aranjarea aleatorie a mobilierului și decorațiunilor. Pentru a maximiza spațiul, este important să planifici fiecare colțișor și să alegi mobilierul în funcție de mărimea și forma spațiului disponibil. 

De exemplu, modelul de mobila de bucatarie trebuie să fie ales cu atenție, optând pentru piese practice, cu spații de depozitare inteligente și dimensiuni potrivite pentru locuința ta. 

Utilizarea excesivă a mobilierului

Într-o locuință mică, fiecare colțișor contează. Utilizarea excesivă a mobilierului poate duce supraîncărcarea spațiului și la senzația de aglomerare. Atunci când amenajezi locuința, ar trebui să optezi pentru mobilier multifuncțional, care să servească mai multor scopuri. 

De exemplu, o masă extensibilă sau scaune pliabile pot oferi flexibilitate și pot economisi spațiu atunci când nu sunt folosite. 

Neglijarea soluțiilor de depozitare inteligente

Într-o locuință mică, depozitarea este extrem de importantă. Neglijarea soluțiilor de depozitare inteligente poate duce la dezordine și spațiu neutilizat. Mobila de bucătărie cu sertare și spații ascunse poate fi o soluție excelentă pentru a păstra bucătăria ordonată și funcțională. 

De asemenea, modelele riflaje lemn decorative pot fi folosite pentru a delimita spațiile din casă într-un aspect foarte elegant și plăcut.

Neglijarea iluminării adecvate

Iluminarea adecvată poate influența semnificativ percepția spațiului într-o locuință mică. Neglijarea iluminării adecvate poate crea senzația de spațiu îngust și închis. Este important să acorzi atenție iluminării naturale și artificiale, optând pentru soluții care să facă locuința ta să pară mai luminoasă și mai aerisită.

De asemenea, utilizarea riflajelor decorative din lemn în apropierea surselor de lumină poate contribui la dispersia luminii și crearea unei atmosfere plăcute în locuința ta mică. 

Utilizarea unor palete de culori neadecvate

Culorile pot avea un impact semnificativ asupra percepției spațiului într-o locuință mică. Ignorarea paletelor de culori adecvate poate duce la accentuarea senzației de aglomerare și închidere a spațiului. 

Este recomandat să optezi pentru culori deschise și luminoase pentru pereți și mobilier, astfel încât să reflecte mai bine lumina și să creezi iluzia unui spațiu mai mare. De asemenea, riflajele decorative de lemn în culori potrivite pot adăuga un element de căldură și natural în locuința ta mică. 

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like