Hand made – de la pasiune la castig

0 Shares
0
0
0

Este la moda sa punem in categoria ”hand made” creatiile mestesugarilor, ale artizanilor sau ale diversilor meseriasi sau persoane creative sau indemanatice. Bunicii si bunicile se indeletniceau cu lucrul manual, copiii invata si ei in zilele noastre, insa prea putin, cum sa faca lucruri de mana, dar, pana la urma, pasiunea ii indruma pe cei indemanatici sa creeze lucruri frumoase sau interesante.

Creatiile tale vor atrage admiratie!

In ultimii ani, sfaturile despre cum se realizeaza diferite lucruri se gasesc nu doar in carti si diferite publicatii, ci au invadat internetul si chiar unele posturi de televiziune. Ceea ce este foarte bine, deoarece nu doar adultii de toate varstele sunt provocati sa faca diverse lucruri, ci si copiii prind gustul realizarii unor mici obiecte decorative sau utile.

In comparatie cu vremea bunicilor, lucrul manual a primit ambalajul de ”hand made” pe buna dreptate, deoarece materialele noi si tehnica ofera oportunitati si posibilitati oricui sa realizeze obiecte pentru casa si nu numai.

De exemplu, in tutoriale de pe Youtube sunt frecvent folosite la lipit niste pistoale, care au aparut de curand pe piata romaneasca. Asemenea pistoale de lipit profesionale ajuta utilizatorul sa lucreze curat si eficient, fara a murdari spatiul de lucru cu lipici, putand sa intinda bine lipiciul pe obiecte, dar si mai repede decat daca ar fi folosite diverse instrumente si solutii similare de lipit.

Chiar daca obiectele realizate cu propriile maini au scop sa decoreze doar propria casa, ele merita sa fie vazute si de prieteni, macar pe retelele sociale. Câteva fotografii pot fi marturii ale muncii si inspiratie pentru altii, care, poate, si-ar dori asemenea obiecte.

Lucrurile realizate cu propriile maini pot fi cele mai frumoase cadouri!

Ar fi cel putin doua motive pentru care cei indemanatici ar putea oferi cadouri facute de ei insisi: vor fi apreciate pentru ca sunt lucrate manual si, pe de alta parte, nu presupun o cheltuiala atat de mare precum un cadou cumparat. Un lucru facut de mana cumparat din magazine de artizanat sau din targuri se stie ca este destul de scump.

Intr-adevar, pot exista cheltuielile facute cu materialele necesare pentru realizarea obiectului, insa acestea sunt jumatate – cel mult – din valoarea unui obiect echivalent cumparat.

Se poate trai bine… cu pasiune si din pasiune

Pasiunea poate fi ridicata la rang de arta sau de mestesug, de meserie. Copiii cu indemanare si talent ar fi bine sa fie orientati spre o scoala de meserii sau chiar spre un liceu de arte. Iar adultii pot urma un curs in urma caruia sa obtina o diploma, cu care se pot inregistra intr-o asociatie de mestesugari sau ca persoana autorizata pentru a-si putea valorifica legal obiectele realizate – in targuri sau in magazine de specialitate.

0 Shares
You May Also Like