Hranirea mintii si a sufletului prin meditatie

0 Shares
0
0
0

La Hollistic Wellness va asteapta o echipa de profesionisti cu experienta care va vor ajuta sa va relaxati si sa evoluati cu ajutorul meditatiei si masajului.

Puterea mintii a fost dovedita in intreaga istorie, iar misterele ei continua in epoca moderna. Mintea ta are capacitatea minunata de a nu afecta numai corpul tau, ci intreaga ta lume. Acesta este un subiect dezbatut din ce in ce mai mult astazi, dar importanta sa depaseste Legea Atractiei si chiar puterea afirmatiilor, a limbajului pozitiv si a depasirii obstacolelor: starea mintii afecteaza spiritul si trupul, asa cum starea spiritului sau a corpului afecteaza mintea. Este un echilibru delicat, un flux care afecteaza vietile noastre.

Toti avem propriul nostru set de valori, credinte si morala. Unele sunt inoculate de religie si dogme, despre care invatam de la o varsta frageda. Altele provin din experientele din viata noastra, pe masura ce ne miscam prin societate, crescand si invatand cu fiecare respiratie si in fiecare zi care trece. Castigam credinta, speranta, intelegere si, prin aceste lucruri, cream un echilibru in noi insine, care se reflecta in lumea din jurul nostru. Cand suntem in pace cu noi insine, altii o pot simti.

Cu toate acestea, aceasta pace este ceva care nu este usor de realizat de toti. Nu toate experientele sunt bune, si nu toate lectiile sunt usoare. Cand acest echilibru incepe sa se prabuseasca, haosul, tristetea si depresia preiau initiativa, iar scaparea din acest cerc vicios, este adesea descrisa ca fiind unul dintre cele mai grele lucruri pe care il poate face o persoana. Pierdem directia si, inainte sa stim, suntem pierduti. Uneori, trebuie sa vedem lumina, si acolo se intampla aceasta hranire a mintii, corpului si spiritului.

Cand suntem in echilibru, ne simtim energici, creativi si increzatori. Ne gasim zambind mai mult si impartasim dragostea pe care o avem pentru noi insine, cu ceilalti. Toate marile religii ale lumii ne invata sa ne iubim pe noi insine, pe celalalt, pamantul pe care traim si universul din jurul nostru, intr-o forma sau alta. Pentru a-ti hrani spiritul interior, trebuie sa-ti dai seama ce este important pentru TINE.

Faceti o lista a valorilor voastre si a lucrurilor pe care le pretuiti cel mai mult, tangibile si intangibile. Acesta este cel mai bun loc pentru a incepe.

Meditatie.

Din punct de vedere fizic, cel mai bine este sa meditezi intre 3 si 5 dimineata, dar, hai sa fim sinceri, foarte putini oameni vor sa se trezeasca la aceasta ora. Astea fiind spuse, meditatia este o modalitate foarte buna de a incepe ziua. Multi oameni care mediteaza isi fixeaza ceasurile un pic mai devreme, astfel incat sa aiba sansa sa apese pe butonul de amanare al alarmei, oferindu-le timpul perfect pentru a reflecta asupra sinelui interior.

Acest lucru are multe avantaje:

– Reduce tensiunea arteriala

– Va relaxeaza corpul, dandu-va un inceput minunat zilei

– Iti mareste energia

– Va ofera o claritate mentala si o concentrare sporita

– Iti da un sentiment de seninatate

– Permite un sentiment de unitate

– Iti permite sa te uiti la problemele tale cu un detasament

Multi oameni considera dificil sa mediteze, dar nimic nu poate fi mai departe de adevar. Odata ce realizam ca este de fapt un lucru natural, pe care corpul il face pentru a se curata, devine mai usor.

Meditatia adevarata permite sa va concentrati atentia asupra lucrurilor pe care trebuie sa le cunoasteti, pentru a fi capabili sa va auziti vocea interioara si sa va concentrati asupra propriilor valori, pentru a lua decizii sau pentru a va gasi pur si simplu echilibrul.

0 Shares
You May Also Like