Iata cateva dintre beneficiile produselor bio!

0 Shares
0
0
0

Mancarea bio este extrem de populara si toata lumea vrea sa stie despre beneficiile sale. Opinia larga a publicului potrivit careia alimentele ecologice sunt mai sanatoase decat alimentele conventionale este destul de puternica si este principalul motiv pentru cresterea cererii sale in ultimii 5-6 ani.

Beneficiile sanatatii alimentelor ecologice

In general, consumatorii de alimente ecologice, producatorii si agricultorii cred cu tarie ca alimentele ecologice au urmatoarele beneficii in comparatie cu alimentele conventionale.

Capacitatea antioxidanta

Au fost finalizate mai multe studii privind efectele antioxidantilor din alimentele organice asupra sanatatii generale, iar rezultatele predominante au aratat ca antioxidantii tind sa aiba un impact mai mare atunci cand provin din alimente ecologice.

Acest lucru se datoreaza faptului ca produsele chimice straine nu interactioneaza negativ cu diferite vitamine, minerale si compusi organici, care sunt atat de esentiale pentru impactul pozitiv al fructelor si legumelor in prevenirea imbatranirii premature, a problemelor de vedere si defectiune cognitiva.

Cele mai recente cercetari sugereaza ca alegerea produselor alimentare ecologice poate duce la cresterea aportului de antioxidantii doriti din punct de vedere nutritional si expunerea redusa la metale grele toxice.

Stimularea sistemului imunitar

In ultimele decenii, unul dintre cele mai mari proiecte pentru agricultori si producatori de alimente a fost o modificare genetica. A face rosiile de sase ori mai mari ar putea parea o posibila optiune pentru rezolvarea unor probleme de foamete la nivel mondial, dar exista o alta parte a acesteia.

Modificarile genetice se afla inca in faza incipienta, astfel incat efectele pe termen lung ale acesteia asupra sanatatii umane nu sunt intelese foarte bine. La testarea pe animale, alimentele modificate genetic au prezentat o reducere majora a fortei sistemului imunitar, o crestere a mortalitatii la nastere, precum si anumite disfunctii sexuale si sensibilitate la alergeni.

Desi exista unele lucruri bune despre alimentele modificate genetic, sustinatorii alimentelor ecologice indica lipsa unor detalii concrete despre efectele lor pe termen lung.

Sanatate generala

Deoarece alimentele ecologice nu sunt preparate folosind ingrasaminte chimice, nu contin urme ale acestor substante chimice puternice si nu afecteaza organismul uman in moduri negative. Ingrasamintele naturale, cum ar fi gunoi de grajd, functioneaza perfect bine, iar fermierii ecologici sunt fericiti sa foloseasca acest smellier, dar si o forma mai sigura de ingrasamant.

Gust mai bun

Unii oameni cred cu tarie ca alimentele ecologice au un gust mai bun decat alimentele conventionale. Motivul proeminent al acestei convingeri este ca alimentele ecologice se produc prin mijloace organice de productie. In plus, alimentele ecologice sunt adesea vandute la nivel local, ducand la disponibilitatea produselor proaspete de pe piata, care de obicei au un gust mai bun decat produsele care au fost inghetate, transportate si transportate pe distante lungi.

Ei bine, tinand cont de toate aceste detalii, este lesne de inteles de ce oamenii isi indreapta atentia spre Vegis, pentru a-si alege alimente bio. Acest magazin online le ofera celor interesati posibilitatea de a achizitiona diferite produse bio.

Unii opteaza pentru fulgi de vaz Fini fara gluten, altii isi aleg naut negru ecologic, altii opteaza pentru dulceata din portocale si care nu contine zahar, iar exemplele pot continua.

0 Shares
You May Also Like