Importanta generatorului de curent

0 Shares
0
0
0

Imagineaza-ti viata fara curent electric, dupa ce ani la rand ai avut mana libera sa utilizezi televizorul, telefonul, cuptorul si alte electrocasnice. O imagine horror din toate punctele de vedere. Noroc ca traim ca era tehnologiei si ca avem acces la energia electrica de fiecare data cand avem nevoie sau ne dorim.

Acum este momentul sa infrunti realitatea si sa te gandesti ca furnizarea energiei electrice poate fi oricand sistata, poate aparea oricand o eroare sau pur si simplu se poate intampla ceva cu intreaga planeta si singura lumina pe care o ai, sa fie cea de la Soare.

Destul de incomod, insa pentru multe situatii de urgenta trebuie sa existe in gospodaria ta un aparat care sa nu te lase in mijlocul noptii fara energie electrica. Aceste aparate se numesc generatoare de curent si sunt niste inventii venite parca din alta lume. Cum suna sa ai energie electrica oricand si oriunde?

Ca sa iti dai seama cat este de important acest aparat, gandeste-te ca dai o petrecere la tine acasa. Ti-ai invitat toti prietenii, gratarele sfaraie, muzica suna tare din boxe, toata lumea se simte bine si evident ca nu exista nicio problema. Brusc, singurul lucru care mai functioneaza in casa ta e gratarul cu carbuni.

Te curprinde panica si simti ca iti dezamagesti invitatii. Toata mancarea din frigider e compromisa, petrecere fara muzica nu exista si pur si simplu te gandesti cu tristete ca trebuie sa-ti anunti prietenii ca petrecerea s-a terminat.

Dar iti amintesti ca ai achizitionat un generator de curent pe care nu l-ai folosit inca si se pare ca este momentul perfect. In doar cateva minute petrecerea isi poate relua activitatea, muzica rasuna iar din boxe si puteti continua sa va distrati.

Poti sa iei generatorul de curent cu tine oriunde, mai ales in zonele in care energia electrica nu a ajuns. De exemplu daca mergi la o cabana, la piscina sau pur si simplu in padure cu cortul. Stim ca nu te prea gandesti la acest avantaj, insa te poate salva in multe situatii.

Ce este si cum functioneaza generatorul de curent?

Trebuie sa stabilim de la inceput ce este generatorul de curent si cat este de eficient. Aceasta mica inventie transforma energia mecanica in energie electrica pe care o poti utiliza oricand si oriunde ai nevoie. In momentele cand energia electrica lipseste cu desavarsire sau exista doar o sistare temporara, generatorul de curent iti poate salva ziua sau noaptea.

Pe piata exista o gama foarte larga de generatoare de curent, insa singurii combustibili pe care ii poti utiliza pentru alimentarea acestora sunt benzina, motorina sau gazul. Generatorul de curent nu este destinat doar gospodariilor, fiind perfect in multe industrii, fie ca vorbim de fabrici sau de cladiri cu birouri, scoli sau spitale.

Cu un asemenea aparat, orice eveniment va incepe si se va incheia glorios, fara probleme. Generatorul de curent poate fi folosit de oricine si nu necesita cunostinte speciale, fiind de ajuns sa citesti manualul de utilizare.

Iti spuneam mai sus de combustibilii cu care se alimenteaza un generator de curent, insa trebuie sa stii ca exista cateva diferente intre generatorul de curent pe benzina si cel pe motorina.

O prima diferenta este aceea ca un generator care functioneaza pe motorina nu poate fi utilizat afara atunci cand temperaturile sunt foarte mici, in schimb generatorul pe benzina poate fi utilizat oricand, indiferent de vreme. Pe de alta parte, generatorul pe benzina are un consum mai mare in comparatie cu cel pe motorina.

Trebuie sa iti alegi generatorul de curent in functie de nevoile tale si in functie de mediul si de frecventa cu care il vei utiliza. De asemenea, un alt criteriu dupa care iti poti alege generatorul de curent este modul de pornire: poti opta pentru pornire electrica sau la sfoara. Cel mai usor de utilizat sunt aparatele cu pornire electrica, deoarece sunt foarte usor de pus in functiune, in special daca frecventa utilizarii este mare sau foarte mare.

Daca folosesti destul de rar generatorul de curent, poti alege unul cu pornire la sfoara, insa tine minte ca este destul de greu de pornit, fiind nevoie de forta si de cateva cunostinte in plus. Bineinteles ca si aici avem avantaje si dezavantaje, insa cel mai mare avantaj il constituie inventarea acestor aparate care pana la urma, pot salva vieti.

Daca te-ai convins ca ai nevoie de un generator de curent electric in gospodarie sau la birou, poti alege dintr-o gama variata de produse din magazinul online NeaKaisa.

0 Shares
You May Also Like