Intrebari frecvente legate de rinoplastie

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, foarte multe persoane care nu sunt multumite de forma sau de dimensiunile nasului, cauta informatii cu privire la un eventual pret rinoplastie dr. Calu in Bucuresti, pentru a fi supuse unei interventii de modificare a nasului, care mai este cunoscuta si sub denumirea de rinoplastie.

Aceasta interventie modifica aspectul nasului, insa poate fi deosebit de importanta si dat fiind faptul ca poate remedia problemele privind dificultatea de a respira.

Inainte de toate insa, oamenii au foarte multe curiozitati in ceea ce priveste aceasta interventie chirurgicala, iar in urmatoarele randuri vom discuta putin despre acest aspect, si vom vedea care sunt cele mai frecvente intrebari legate de rinoplastie. Haideti asadar sa vedem despre ce este vorba.

Cum difera rinoplastia de septoplastie?

Rinoplastia este o interventie chirurgicala pentru a schimba forma nasului. Deoarece atat respiratia cat si forma nasului sunt legate intre ele, o rinoplastie poate fi uneori efectuata nu numai pentru a schimba modul in care arata nasul, ci si pentru a imbunatati respiratia prin nas.

Septoplastia este o interventie chirurgicala pentru imbunatatirea respiratiei prin indreptarea peretelui din nas care imparte pasajele nazale intr-o parte dreapta si una stanga (septul nazal). Atunci cand septul este stramb, poate face mai grea respiratia prin nas. O septoplastie este adesea combinata cu o rinoplastie.

Este rinoplastia o operatie simpla?

Rinoplastia este o operatie dificila. Acest lucru se datoreaza mai multor factori. In primul rand, nasul este o forma complicata 3D care se afla in mijlocul fetei. Schimbarile efectuate in timpul operatiei de rinoplastie sunt deseori foarte mici. Dar aceste schimbari pot face o diferenta majora in modul in care nasul arata si functioneaza. Deoarece aceste modificari sunt mici, la fel este marja de eroare.

Umflarea si plasarea anestezicului local in piele distorsioneaza nasul in timpul interventiei chirurgicale, ascunzand multe dintre schimbarile subtile facute. Rinoplastia, de asemenea, nu are un plan standard sau set de ordine de pasi. Medicii adapteaza fiecare operatie la nevoile pacientului.

Este necesara internarea in spital?

Aproape toti cei care sunt supusi unei interventie de rinoplastie pot pleca in siguranta din spital in aceeasi zi dupa operatie. In cazuri rare, puteti ramane in spital pentru o noapte daca aveti dificultati cum ar fi greata sau aveti alte probleme de sanatate care trebuie monitorizate.

Cat timp este perioada de recuperare?

Planificati sa va luati o saptamana de pauza de la munca, scoala sau alte obligatii. Va veti simti progresiv mai bine in fiecare zi in timpul primei saptamani. La o saptamana dupa interventia chirurgicala, oamenii se simt, de obicei, ca si cum nici macar nu au fost operati.

Dupa interventie chirurgicala, vor exista unele umflaturi. Umflarea poate dura mai multe luni pentru a rezolva, desi majoritatea oamenilor nu mai observa dupa cateva luni. Oamenii se intorc de obicei sa efectueze cele mai multe activitati dupa o saptamana si sa reia toate activitatile dupa doua pana la patru saptamani.

Exista riscuri?

Toate interventiile chirurgicale au riscuri. Din fericire, riscurile de rinoplastie sunt mici si complicatiile sunt rare. Medicul dumneavoastra va va vorbi in detaliu despre riscurile si beneficiile interventiei chirurgicale inainte de operatie.

Cat costa rinoplastia?

Costul unei rinoplastii depinde de mai multi factori, cum ar fi complexitatea interventiei chirurgicale, pregatirea si experienta chirurgului, precum si alti factori.

Pot vedea cum poate arata nasul meu dupa operatie?

Da. Inainte de consultatie, medicul dumneavoastra va face fotografii standardizate cu mai multe vizualizari ale fetei dumneavoastra. Aceste fotografii pot fi manipulate pentru a va oferi o idee despre ceea ce ar putea arata nasul dvs. dupa operatie.

Cat timp voi simti durere?

Mai putin frecvente sunt durerile. Daca aveti vanatai minore, dureaza de obicei o saptamana sau cam asa ceva.

Este rinoplastia dureroasa?

Nu pentru majoritatea oamenilor. La o zi dupa operatie, majoritatea oamenilor isi evalueaza durerea intre 0 si 4 din 10, pe o scara cuprinsa de la 0 la 10.

Ce ar trebui sa caut intr-un chirurg?

Chirurgii plasticieni, chirurgi plastici faciale sau otolaringologi (ORL) efectueaza cele mai multe rinoplastii. Experienta in una dintre aceste specialitati este un bun punct de plecare. Veti dori probabil un chirurg care deseori efectueaza rinoplastie. Cautati un chirurg care va poate explica in termeni usor de inteles ce se va intampla in timpul interventiei chirurgicale.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…