La ce se foloseste folia de mulcire?

0 Shares
0
0
0

Aspectele pozitive ale aplicarii unei folii de mulcire sunt reprezentate de incalzirea rapida a terenului, iar calitatea inalta a materialelor LDPE si aderenta superba la suprafata solului garanteaza o conversie exceptionala a caldurii, asa ca este firesc ca agricultorii sa isi indrepte atentia spre folie mulcire.

Cu economii considerabile de umiditate a solului, recolta contribuie mai devreme, iar fructele au o comercializare mai mare. Efectul emisiilor de dioxid de carbon concentrat din sol (efectul cosului de fum) contribuie la o crestere mai buna si la o dezvoltare accelerata a plantelor.

Controlul efectiv al buruienilor si reducerea amenintarii cu fitopatogeni si insecte sunt, de asemenea, unul dintre avantajele semnificative. Dupa finalizarea ciclului de vegetatie al culturii GINEGAR, o mica folie este indepartata usor si complet, deoarece razele UV-ul sunt stabilizate. In caz contrar, filmele de calitate slaba retin ramasitele din sol si continutul lor creste cumulativ, ceea ce, la randul sau, impiedica producerea in continuare a unor legume sanatoase.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre folii de mulcire, si vom vedea spre ce astfel de folii isi pot indrepta cu incredere atentia agricultorii.

Negru turnat – folie de duda neteda, elastica, neteda, groasa de 15 micrometri pentru cultivarea legumelor in campuri deschise, 0,8 m latime, 1 ml 1,2 m, lungime 1000 m cu orificii de 50 mm in grafic conform comenzii dvs. Neegalat in aderenta la suprafata solului, nu lasa buzunarele de aer, iar suprafata mata nu reflecta radiatia solara, astfel incat terenul se incalzeste rapid in februarie si martie si cu radiatia solara minima. In fazele ulterioare se asigura o acoperire ideala a umezelii / bancii, previne pierderile de nutrienti din clatire si previne posibilele agenti patogeni.

Mulch negru-negru pentru reproducere de ardei, cu latimea de 20 microni, 1,2 m, cu deschideri de 5 cm diametru intr-o distributie de 50 x 30 cm, intr-un program zigzag.

Folie de mulcire neagra pentru capsuni care are o grosime de 30 de microni la o latime de 1,2 m si o pelicula de 1,2 m cu diametre de 5 cm in diagrama de 40 × 30 si 30 × 30 cm in zig-zag, pentru o lungime mai mare de 3 ani.

Foliile de mulcire standard negre sunt utilizate pentru cultivarea legumelor si fructelor de fructe de fructe de padure, iar avantajele sunt in principal legate de incalzirea rapida a solului, ingrijirea timpurie, controlul succesiv al buruienilor, economisirea apei (pana la 50% in cazul picaturilor de apa), conditii fitosanitare mai bune si emisiile specifice de dioxid de carbon provenite de la sol in suprafata fitosintetica.

Folie de mulcire termo-argintie / maron, pentru cultivarea castravetilor si a capsunilor, latime de 25 microni, 1,2 m cu sau fara perforatii. Pelicula de argint / maro pastreaza toate proprietatile conductivitatii, datorita culorii maro-spate, in timp ce culoarea argintie a fetei, in afara de reflectarea luminii, contribuie, de asemenea, la reducerea atacurilor albului alb si paianjen rosu. In natura luminii difuze reflectate, exista o cheie a efectului de respingere fata de insecte, care este de asemenea utilizat in sistemele integrate de protectie a plantelor (IPM).

Folie de mulcire de argint / maro si alb / negru de lunga durata, de la 25 pana la 150 de microni groasa pentru plantatiile de fructe perene. Acest tip de folie pe langa faptul ca impiedica cresterea buruienilor, abandonarea utilizarii erbicidelor, permite economisirea apei, dezvoltarea radiculara intensa si, de asemenea, actioneaza repulsiv asupra tipurilor dominante de insecte daunatoare. Lumina difuza reflectata permite o asimilare mai intensa si o productie ecologica mai mare. A aratat rezultate foarte bune la plantarea plantatiilor de afine.

Folie termo-rosie, termica pentru productia de rosii timpurii, cu grosimea de 25 microni si latimea de 1,2 m. Acest tip de folie calda, cu exceptia maturarii anterioare a rosiilor si a vinetei albastre, permite compozitia spectrala a luminii difuzate pentru o mai buna culoare a fructului si pentru a le da o valoare de piata mai mare.

Folie de mulcire alb-negru pentru salata si culturi de legume de vara, grosime 25 microni, latime 1,2 m; 1,8 m si 2,5 m fara si cu perforatii. Folia neagra alba poate fi utilizata pentru toate culturile de vara care, in conditii de temperaturi ridicate, ar trebui protejate impotriva supraincalzirii sistemului radicular, astfel incat in ​​perioadele tarzii de toamna si de iarna si conditii de intensitate redusa a luminii pot contribui la o durata mai lunga si fotosinteza mai intensa. Folosim, de asemenea, folie alb-negru pentru plantatii de fructe lemnoase cu o grosime de 150 microni, cu latimea de 1,4 m, indiferent daca sunt plantate inainte de plantare sau, ulterior, pe plante deja plantate.

Folie de mulcire transparenta, care se utilizeaza pentru eliminarea ierburilor si insectelor daunatoare culturilor de legume si flori. O asemenea folie are grosimea foarte mica, de 15 microni, motiv pentru care costul per hectar este foarte mic. O astfel de folie de mulcire creste temperaturaa in sol in primele faze de vegetatie, reduce cheltuielile cu combaterea buruienilor, reduce evaporarea apei din sol, mareste precacitatea culturilor timpurii cu 4-10 zile.

De-asemenea, mentionam faptul ca o folie de mulcire transparenta este produsa in latimi de la 70 de centimetri pana la 160 centimetri, si are aditivi speciali ce ii maresc elasticitatea si ii ridica punctul de rupere. Nu in ultimul rand, mentionam faptul ca aceest tip de folie este produsa din materie prima de cea mai buna calitate

0 Shares
You May Also Like