Masaj București: Unde să găsești cele mai bune și mai accesibile servicii de masaj în capitală

0 Shares
0
0
0

Foarte multă lume cunoaște deja care sunt beneficiile masajului. Cunoaște bine acea senzație de relaxare, de lejeritate și de stare de bine adusă de un masaj de relaxare, de exemplu. După un masaj București, nu mai suntem atât de tensionați, nu mai suntem atât de stresați și suntem cu siguranță mai zen.

Astfel că este foarte important să găsești cele mai bune și cele mai accesibile servicii de masaj din capitală, precum cele oferite de Orhideea Spa, dar și să știi care sunt avantajele aduse de un masaj București.

Întinderea mușchilor, mobilizarea articulațiilor și masarea punctelor dureroase reprezintă cea mai veche artă de vindecare. A primi un masaj înseamnă nu numai să ai grijă de tine, ci și să reziști mai bine la stresul care poate duce la îmbolnăvire. Dar care sunt beneficiile reale ale masajului pentru sănătate?

Un instrument prețios contra durerii

Masajul este perfect pentru a te elibera de tensiunile musculare și pentru a diminua durerile cronice. Tehnicile aplicate, de la cel suedez la masaj deep tissue permit o stare de relaxare profundă, pe lângă faptul că se pot calma durerile de spate, de gât, de cap sau de picioare. 

Durerile lombare sunt astfel eliminate, mușchii devin mai supli și corpul este tonifiat. Un masaj al abdomenului de exemplu, îți permite să te bucuri de o mai bună digestie și poate preveni apariția unor boli intestinale sau cardiace.

Masaj București – cea mai bună alegere pentru a lupta contra stresului

Tensiunile care se acumulează în organism sunt nocive pentru acesta și pot să aibă și un impact nefast asupra sănătății mentale. Nimic nu se compară deci cu serviciile de masaj București la cel mai bune prețuri pentru a elibera tensiunile din corp. 

De asemenea, se vor stimula receptorii de la suprafața pielii, acționând asupra sistemului nervos pentru a elibera endorfine, dopamină și serotonină. Acești hormoni ai fericirii declanșează o senzație de bunăstare, lăsându-te relaxat și liniștit!

Starea ta de spirit este astfel mult mai bună, iar gândurile și tensiunile îți sunt ușurate. Când te gândești că stresul este declanșatorul a opt din zece boli din ziua de azi, este ușor de înțeles de ce masajele sunt atât de utile. Pentru a combate stresul, oferă-ți deci un masaj de relaxare la Orhideea Spa!

Masajul este cea mai bună idee și pentru a stimula sistemul imunitar

Masajul poate acționa și asupra bunei funcționări a sistemului limfatic. Și în mare parte, grație acestui sistem, sistemul nostru imunitar funcționează așa cum trebuie. 

Masajul este cel care va activa circulația sanguină și va stimula și circulația limfatică în întreg corpul. Dar oare ce rol joacă limfa? Ganglionii limfatici acționează ca filtre, declanșând sistemul imunitar al organismului și eliminând toxinele.

Un masaj bun este o modalitate de a pregăti mai bine organismul pentru a se proteja împotriva unor eventuale boli și de a-i îmbunătăți starea generală de sănătate. Masajul are, de asemenea, un efect pozitiv asupra minții și sistemului nervos. Mai puțin stresat, vei dormi mai bine și îți vei întări sistemul imunitar.

Masaj Terapeutic în București: Cele Mai Bune Servicii de Masaj la Prețuri Atractive

Care sunt tehnicile de masaj pe care poți miza?

Există numeroase tehnici atunci când vine vorba despre masaj. Un masaj terapeutic de exemplu, este diferit față de unul de relaxare sau unul profund pentru țesut. Intensitatea presiunii, partea mâinii care se folosește pentru masaj sau atingerile pot să fie diferite de la un masaj la altul. 

Intensitatea presiunii poate varia în funcție de starea persoanei ce primește masajul sau de zona ce trebuie să fie masată. O metodă foarte simplă de masaj este să se alunece mâinile pe zona care urmează să fie masată, fără a aplica prea multă presiune.

Mișcările pot fi rapide, lente sau blânde. Există diferite mișcări: pentru unele masaje, mișcările sunt în sus și în jos; în alte cazuri, sunt circulare, iar uneori este mai bine să se urmărească lungimea corpului. 

Unele masaje necesită folosirea ambelor mâini; uneori se masează cu partea plană a mâinii, în alte cazuri se folosește mai mult degetul mare. Palmele și marginile mâinii sunt zone des folosite pentru masaj.

Care sunt beneficiile masajului asupra corpului?

Prin stimularea mușchilor, dar și prin diminuarea stresului, masajul are o influență pozitivă asupra a numeroase probleme ce le putem întâlni în cursul vieții noastre:

  • poate atenua durerile de la nivelul gâtului, spatelui, picioarelor și articulațiilor.
  • ameliorează durerile din zona lombară.
  • reduce tensiunea și ajută mușchii să devină mai flexibili, ducând la o ameliorare a posturii, un lucru care poate preveni și durerile cronice.
  • poate ameliora circulația sanguină, stimulând recuperarea naturală a corpului și stimulând forma în general.
  • poate drena toxinele și grăsimile.
  • poate să acționeze și asupra imperfecțiunilor cutanate, făcând pielea să devină mai catifelată.

Care sunt beneficiile masajului asupra organismului?

Pe lângă beneficiile sale prin efectul mecanic al muncii mâinilor asupra mușchilor receptori, relaxarea și o mai bună circulare a fluidelor, masajul mai are o mulțime de beneficii colaterale.

  • Somnul este ameliorat.
  • Digestia este stimulată mai ales în caz de constipație.
  • Circulația sanguină este întărită, un lucru care duce la diminuarea riscurilor de a suferi de unele maladii.
  • Poate ajuta la tratarea astmului.

De asemenea, beneficiile sale psihologice sunt consecințele logice ale beneficiilor prezentate mai sus. Un corp obosit și neîngrijit va fi mai greu de pus în mișcare și va obosi mult mai repede, asta e clar. Toată energia cheltuită pentru a-l menține în stare de funcționare corectă epuizează treptat mintea, făcând ca fiecare acțiune și decizie să fie din ce în ce mai complicată.

Nu trebuie să uităm de asemenea următorul lucru- corpul uman este vehiculul care ne poartă conștiința. Așadar, corpul și mintea sunt strâns legate. 

Atunci când moralul este scăzut, totul pare dificil, iar cea mai mică sarcină necesită un efort considerabil. Atunci când ești rănit sau bolnav, de exemplu, dacă nu ai o minte de oțel, starea ta de spirit este adesea mohorâtă și gândurile tale sunt și ele nefericite.

Cu masaj somnul va deveni mai bun, se va mări producția de dopamină, iar tensiunile musculare și cele gastrice legate de stres sunt diminuate și ele.

0 Shares
You May Also Like