Masajul cu ventuze- Bun la toate

0 Shares
0
0
0

Masajul cu ventuze este o tehnica ce a luat nastere in China, dar care, datorita faptului ca era destul de benefica pentru organism si pentru tratarea unor numeroase afectiuni, a fost preluata rapid si de alte popoare.

Scrieri descoperite ne amintesc ca aceasta tehnica ce foloseste ventuze pentru masaj a fost utilizata chiar si in Grecia Antica sau Egiptul Antic, de medici destul de celebri la acea vreme, cum ar fi Galen sau Hipocrate si care recomandau pe atunci tuturor medicilor din lumea intreaga sa foloseasca aceasta metoda de tratament din cauza faptului ca ea era necesara in tratarea unor afectiuni destul de serioase.

De-a lungul timpului, aceste ventuze pentru masaj au capatat diferite forme si au fost realizate din diferite materiale, iar in ziua de azi cercetatorii au ales ca materialul principal din care sa fie create aceste ventuze pentru masaj, sa fie siliconul.

Acestia au ales siliconul deoarece acesta poate fi turnat cu o mai mare usurinta in forme, astfel neramanand margini taioase care ar putea sa raneasca pielea pacientului in timpul masajului. Mai mult decat atat, datorita faptului ca este un material moale si maleabil, siliconul isi poate schimba forma numai prin simpla strangere in mana, astfel eliminandu-se aerul din interior cu o mai mare usurinta.

Terapia cu ventuze pentru masaj este considerata ca fiind o ramura a acupuncturii si asta din cauza faptului ca, ventuzele sunt aplicate de catre specialist, la fel ca in acupunctura, in anumite puncte energetice aferente zonelor corpului care sunt afectate de durere.

Conform specialistilor de la Cosmetice-BIO.Net,  Avantajele tratamentului cu ventuze pentru masaj sunt multiple, iar printre acestea se numara stimularea sistemului circulator si a metabolismului, stimularea circuitului limfatic in scopul eliminarii toxinelor din organism, reducerea inflamatiilor si atenuarea durerilor de muschi si articulatii si uneori, inlaturarea celulitei.

Bineinteles ca, pe langa cele enumerate mai sus, mai putem spune si ca un tratament realizat cu ventuze pentru masaj are rolul de a tonifica, intineri si catifela pielea, de a reduce stresul si anxietatea, de a imbunatati functiile sistemului digestive, de a trata diverse afectiuni prezente la nivelul plamanilor si chiar de a atenua durerile menstruale.

Atunci cand prezentati astfel de afectiuni la nivelul organismului, puteti sa apelati cu usurinta si multa incredere la ajutorul unui specialist, in vederea efectuarii unui masaj realizat cu ajutorul ventuzelor. In urma efectuarii corecte a unui astfel de masaj, cu siguranta afectiunile de care suferiti vor fi ameliorate sau chiar inlaturate definitiv, intr-un timp destul de scurt.

Folosirea unui tratament realizat cu ajutorul ventuzelor poate ajuta chiar si in recuperarea post operatorie si chiar este recomandat de catre specialisti pentru asta. Si mai mult decat atat, tot masajul realizat cu ajutorul ventuzelor poate ajuta uneori la imbunatatirea performantelor sportive, tratand chiar si accidentarile.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…