Nokia Lumia 638 – cel mai ieftin smartphone cu suport LTE

0 Shares
0
0
0

Microsoft a lansat ultimul telefon cu suport 4G in India, cu numele Nokia Lumia 638, ce si-a facut debutul in China, mai devreme in acest an. Daca esti interesat de touchscreen Nokia, intra pe MagazinGsm.ro.

Nokia Lumia 638 va fi exclusiv disponibil in noul magazin Microsoft cu brand-ul Amazon India si va incepe sa intre in pre-order imediat ce va fi disponibil. Nokia Lumia 638 din India va veni cu suport Cat. 4 LTE pentru benzile 3, 7, 38, 39, 40 si 41. Celelalte specificatii ale acestui device, sunt intocmai cu ale fratelui sau lansat pe piata din China.

Nokia Lumia 638 are un display LCD cu tehnologia Nokia ClearBlack, dimensiunea fizica este de 4.5 inch si rezolutia FWVGA, adica 480×854 pixeli. Ecranul este protejat de Gorilla Glass 3 si densitatea pixelilor este 221 ppi. Procesorul vine de la Qualcomm si anume modelul Snapdragon 400 SoC, acompaniat de 1 Gb de ram.

Camera principala dispune de un senzor de 5 megapixeli. Nu avem insa parte si de o camera secundara, pentru selfie-uri. Capacitatea de stocare interna este 8 GB dar poate fi extinsa prin adaugarea unui card Micro SD, de pana la 128 GB.

Bateria are capacitatea de 1830 mAh, destul de putin din punctul nostru de vedere. Pentru un astfel de telefon, ar fi fost recomandata folosirea unui acumulator de cel putin 2000-2400 mAh.

Noul Nokia Lumia 638 de la Microsoft, va veni la pachet cu o oferta exclusiva Airtel 4G. Utilizatorii de Airtel Postpaid din Bengaluru, vor primi in pachet 5GB de date gratuite pe reteaua 4G, pentru 2 luni de la data activarii cartelei pe noul lor Nokia Lumia 638, iar oferta va fi valabila pana in luna Martie a acestui an, daca va veti decide sa comandati acest device.

Vorbind despre lansare, Raguvesh Sarup, director de marketing al Nokia India Sales LTD. (o subsidiara a Microsoft), a declarat ca “O data cu aceasta gama a Nokia, ne vom concentra pe asigurarea unor experiente si feature-uri noi pentru consumatorii si clientii nostrii, la preturi foarte mici. In momentul de fata introducem modelul Nokia 638, care este cel mai ieftin telefon lansat pana acum, cu suport 4G si sistem de operare Windows Phone 8.1.

Acesta este construit pe succesul anterior avut de toata gama Lumia si vrea sa devina un concurent serios pe piata de smartphone-uri cu sistem Windows.”

Nu stim cat succes va avea acest device printre impatimitii de flagship-uri, dar va avea cu siguranta un oarecare succes printre aceia ce isi doresc suport LTE si specificatii decente, la un pret cat mai mic.

Piata din China si mai ales din India permite aparitia unor astfel de device-uri “pentru toate buzunarele”, iar daca nu sunteti fanul unui high end de top, construit din metal, cu camere de 20 megapixeli si 4 GB de ram, acest nou telefon lansat de Microsoft in China si India, poate sa va multumeasca din toate punctele de vedere, mai ales ca specificatiile generale nu sunt chiar unele de lepadat.

0 Shares
You May Also Like