Obiecte funerare necesare pentru o înmormântare ortodoxă

0 Shares
0
0
0

Decesul unei persoane dragi nouă este mereu un eveniment neașteptat, care ne ia prin surprindere, oricât am crede noi că suntem pregătiți pentru așa ceva.

Este destul de complicat să poți organiza singur tot ce presupune o înmormântare tradițională ortodoxă, așa că este indicat să apelezi la ajutorul dat de o firmă profesionistă de pompe funebre.

Acestea pun la dispoziția clienților pachete funerare în care sunt incluse atât obiecte necesare, cât și servicii de care nu te poți lipsi în aceste momente. Pentru că tot am ajuns aici, am decis să îți prezentăm, pe scurt, care sunt obiectele funerare necesare.

Sicriu și cruce de lemn

Primele pe listă sunt evident, sicriul și crucea de lemn. O firmă profesionistă de pompe funebre are o mulțime de sicrie din care poți alege pe cel care consideri că se potrivește cel mai bine cerințelor tale. Prețurile sunt diferite, în funcție de esența lemnului din care este confecționat coșciugul, complexitatea lui, detaliile și finisajele.

Toiagul

Pe pieptul persoanei decedate se așează, de regulă, o icoană peste care se află toiagul, o lumânare răsucită în formă de spiral, care după încheierea slujbei de înmormântare este luată și păstrată acasă de membrii familiei. În fiecare zi se rostește o rugăciune pentru sufletul persoanei care a încetat din viață, timp în care este aprinsă această lumânare.

Coliva, colacii, vinul și capetele

Sunt esențiale pentru o înmormântare ortodoxă, iar preotul are nevoie de ele pentru a sluji așa cum se cuvine ceremonialul religios specific acestui moment.

Florile și coroanele

Reprezintă Raiul, locul unde orice persoană își dorește să ajungă după ce încetează din viață. Reprezentanții firmei de pompe funebre vor pregăti unele recipiente în care acestea să fie așezate.

Lumânările

Există două seturi de lumânări, unul care va fi folosit la slujba de înmormântare și un altul la cea de pomenire. Acestea trebuie cumpărate în mod obligatoriu de la lăcașul de cult unde are loc slujba. Nu este vorba de nicio ”afacere”, ci pur și simplu este nevoie de lumânări care sunt realizate folosind un anumit proces tehnologic, care se face aplică doar în cazul Bisericii.

Masa de pomenire

După ce s-a încheiat înmormântarea, membrii familiei persoanei care a încetat din viață vor chema la o masă de pomenire preotul care a slujit și însoțit cortegiul funerar la cimitir, dar și persoanele care au participat la slujbă și au făcut parte din alariul funerar.

Înainte însă de a consuma din mâncărurile preparate cu acest prilej, preotul va oficia o scurtă slujbă de pomenire în memoria celui decedat, dar și de binecuvântare a mesei. Dacă înmormântarea are loc într-o zi de post, atunci obligatoriu și mâncărurile servite nu vor fi ”de dulce”.

0 Shares
You May Also Like