Organizarea corectă a uneltelor de grădină: 3 metode simple

0 Shares
0
0
0

Posibilitatea îngrijirii unui spaţiu în aer liber este principalul argument pentru care oamenii aleg să locuiască la casă. De primăvara devreme şi până toamna târziu poţi petrece timp de calitate afară, singur sau împreună cu familia ori prietenii.

Pentru a beneficia de cele mai bune condiţii trebuie să depui un efort fizic constant raportat la dimensiuni şi destinaţia acordată spaţiilor amenajate. Cu cât eşti mai bine organizat în ceea ce priveşte aprovizionarea şi depozitarea uneltelor şi instrumentelor potrivite, cu atât ţi se va părea mai uşoară munca din grădină. Iată câteva metode simple pentru o organizare eficientă:

Amenajează spaţiul potrivit

Orice om gospodar are un set de unelte pentru reparaţii în curte, grădinărit sau alte intervenţii. Acestea sunt mecanice sau electrice, confecţionate din lemn, metal sau plastic. Durata lor de viaţă şi utilitatea practică depind nu doar de felul în care le exploatezi, ci şi de protejarea de intemperii. Abandonarea uneltelor în curte, expuse la umiditate şi diferenţe mari de temperatura, le poate grăbi deteriorarea. În plus, dezordinea creează un disconfort estetic şi se pot produce accidente în special dacă ajung în mâinile copiilor.

Toate motivele de mai sus sunt argumente pentru a amenaja o magazie în grădină. Un astfel de spaţiu te ajută nu doar să protejezi sculele pe care le foloseşti în fiecare sezon, ci şi să-ţi dezvolţi abilităţile practice. Pe măsură ce experimentezi lucrul în grădină vei căpăta mai multă îndemânare şi vei trece la un nivel superior. Activităţile din grădină de tip Do it yourself pot fi cuceritoare, mai ales că există o mulţime de surse de inspiraţie în special în mediul online, cu tutoriale video pas cu pas.

Organizarea pe categorii

Suprafaţa disponibilă pentru depozitare este mai puţin relevantă. Totul depinde de felul cum foloseşti spaţiul disponibil într-o magazie de unelte pentru grădină. Poţi avea o adevărată hală în care să-ţi fie dificil să găseşti orice obiect din cauza dezordinii, la fel cum poţi organiza câţiva metri pătraţi încât toate lucrurile să fie la îndemână. Există rafturi şi suporturi pentru orice tip de unealtă. Varianta clasică de magazie presupune sisteme de prindere pe pereţii laterali şi un banc de lucru în interior.

Acest tip de amenajare te ajută să depozitezi uneltele în funcţie de dimensiuni sau utilitate. Uneltele cu mâner lung pot fi aşezate în poziţie verticală, la intrarea în magazie, cu sisteme de prindere cumpărate din magazinele de profil sau confecţionate după propriile nevoi. Uneltele de mână, de mai mici dimensiuni, pot fi aşezate în aceeaşi zonă, chiar şi într-o găleată, pe pământ.   

Instrumente de agăţat

Într-un spaţiu de depozitare amenajat în grădină trebuie să valorifici întreaga suprafaţă a pereţilor. Capitonarea acestora de jur împrejur cu panouri din lemn sau metalice de tip pegboard îţi va oferi o mulţime de posibilităţi de organizare. Cârligele sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni şi sisteme de prindere şi creează posibilităţi nelimitate de depozitare şi organizare. Unelte, scule, aparate, cabluri şi furtunuri pot fi aşezate de jos în sus şi de la stânga la dreapta, tot timpul la vedere şi în siguranţă.

Amenajarea unei magazii în curte te ajută să treci mai uşor peste renovările din casă. De multe ori, când redecorezi te gândeşti ce poţi face cu obiectele de mobilier pe care le înlocuieşti. Cu puţină îndemânare, orice dulap vechi din bucătărie sau baie se poate transforma într-un raft pentru scule dacă îl adaptezi corespunzător. Astfel ai o satisfacţie dublă: înnoieşti mobilierul din casă şi creezi noi soluţii de depozitare prin valorificarea obiectelor vechi. În plus, reduci cantitatea de deşeuri cu efecte nocive asupra planetei.  

0 Shares
You May Also Like