Pot folosi pudra pentru volum pe părul vopsit sau tratat chimic?

0 Shares
0
0
0

Pudra pentru volum a devenit un produs indispensabil în rutina de îngrijire a părului pentru multe persoane. Este apreciată pentru capacitatea sa de a adăuga textură și volum instantaneu, fără a fi nevoie de alte produse sau instrumente de styling. Totuși, întrebarea care stă pe buzele multora este dacă această pudră poate fi folosită în siguranță pe părul vopsit sau tratat chimic. În acest articol, vom explora pe larg această întrebare și vom oferi informații utile pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine cum să își îngrijească părul tratat chimic.

Ce este pudra pentru volum?

Pudra pentru volum este un produs de styling sub formă de pudră fină, care se aplică la rădăcinile părului pentru a oferi un lift instantaneu și pentru a crea impresia de păr mai dens și mai voluminos. Aceasta funcționează prin absorbția uleiurilor naturale de pe scalp și adăugarea unei texturi matte care ajută părul să stea ridicat.

Cum funcționează pudra pentru volum?

Principiul de funcționare al pudrei pentru volum este destul de simplu. Pudra conține ingrediente active precum silica și zeolit, care absorb excesul de sebum de la rădăcina părului și adaugă textură. În același timp, creează o fricțiune ușoară între firele de păr, ceea ce le ajută să stea ridicate și să pară mai voluminoase. Acest efect este deosebit de benefic pentru persoanele cu păr fin sau rar, care doresc să adauge volum fără a folosi produse grele sau unelte de styling care pot deteriora părul.

Părul vopsit și tratat chimic: ce trebuie să știi

Părul vopsit sau tratat chimic (cum ar fi prin decolorare, permanent sau tratamente de îndreptare) are nevoi speciale de îngrijire. Procesul de colorare sau tratare chimică poate deteriora structura firelor de păr, făcându-le mai poroase și mai predispuse la rupere și uscăciune. Din acest motiv, este esențial să alegi produse de styling și îngrijire care nu agravează această stare delicată a părului.

Este sigură pudra pentru volum pentru părul vopsit?

În general, pudra pentru volum este considerată sigură pentru părul vopsit sau tratat chimic, atâta timp cât este utilizată corect și moderat. Fiind un produs de styling aplicat la rădăcini, pudra nu intră în contact direct cu lungimile părului, care sunt de obicei cele mai afectate de tratamentele chimice. Totuși, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

 1. Alege o pudră formulată pentru păr tratat: Există pudre pentru volum concepute special pentru părul vopsit sau tratat chimic. Acestea conțin ingrediente hidratante și protectoare care ajută la menținerea sănătății părului.
 2. Evita supradozarea: Aplicarea excesivă a pudrei pentru volum poate usca scalpul și rădăcinile părului. Este important să folosești o cantitate mică și să distribui uniform produsul pentru a evita acumularea.
 3. Spală părul regulat: Asigură-te că îți speli părul regulat pentru a elimina reziduurile de pudră și alte produse de styling. Folosește un șampon și un balsam hidratant pentru a compensa uscăciunea cauzată de pudră.

Sfaturi pentru utilizarea pudrei pentru volum pe părul vopsit

 1. Testare pe o porțiune mică: Dacă folosești pudra pentru volum pentru prima dată, testează produsul pe o porțiune mică de păr pentru a te asigura că nu provoacă reacții adverse.
 2. Aplicația corectă: Aplică pudra direct la rădăcini, evitând lungimile părului. Folosește degete pentru a masa produsul în scalp și pentru a distribui uniform.
 3. Produse complementare: Folosește produse de îngrijire complementare, cum ar fi măști hidratante și uleiuri pentru păr, pentru a menține sănătatea și strălucirea părului tratat chimic.
 4. Evitați utilizarea zilnică: Deși pudra pentru volum este eficientă, nu este recomandată utilizarea zilnică. Lasă părul să respire și alternează produsele de styling pentru a preveni acumularea de reziduuri.

Beneficiile pudrei pentru volum pentru părul vopsit

 1. Textură și volum instant: Pentru părul vopsit care poate deveni mai plat și lipsit de volum după tratamentele chimice, pudra pentru volum oferă o soluție rapidă și eficientă.
 2. Stilare facilă: Pudra pentru volum face ca stilarea să fie mai ușoară, permițând coafuri mai elaborate fără efort suplimentar.
 3. Redefinirea aspectului: Pudra pentru volum poate ajuta la redefinirea și menținerea coafurii între spălări, ceea ce este util pentru persoanele cu un program încărcat.

Cea mai bună pudră pentru volum, atunci când este folosită corect, poate fi un aliat de nădejde pentru cei cu păr vopsit sau tratat chimic. Este esențial să alegi produse de calitate, formulate special pentru nevoile părului tău și să le folosești cu moderație pentru a evita eventualele probleme.

Pot folosi pudra pentru volum pe părul tratat chimic?

Părul tratat chimic poate beneficia de pudra pentru volum, însă este crucial să înțelegi cum să o utilizezi corect pentru a evita deteriorarea suplimentară. Iată câteva sfaturi pentru a integra pudra pentru volum în rutina ta de îngrijire a părului tratat chimic:

 1. Produse specializate: Alege pudre pentru volum formulate pentru părul tratat chimic. Aceste produse sunt create pentru a fi mai blânde și pentru a oferi protecție suplimentară împotriva deteriorării.
 2. Aplicare pe părul uscat: Pudra pentru volum funcționează cel mai bine pe părul complet uscat. Aplicarea pe părul umed poate duce la formarea de cocoloașe și la o aplicare inegală.
 3. Distribuție uniformă: Pentru a evita încărcarea excesivă a unei singure zone, aplică pudra în secțiuni mici, folosind degetele pentru a masa și a distribui uniform produsul.
 4. Combinație cu alte produse de îngrijire: Utilizează pudra pentru volum în combinație cu balsamuri și măști hidratante care repară și protejează părul tratat chimic. Acest lucru ajută

Îngrijirea părului vopsit sau tratat chimic

Pe lângă utilizarea corectă a pudrei pentru volum, este esențial să ai o rutină de îngrijire completă care să susțină sănătatea părului tău tratat chimic. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a-ți menține părul sănătos și strălucitor:

 1. Hidratare intensivă: Părul vopsit și tratat chimic are nevoie de hidratare suplimentară. Folosește balsamuri și măști de păr bogate în ingrediente hidratante, precum uleiul de argan, untul de shea și keratina.
 2. Protecție termică: Dacă utilizezi frecvent uscătorul de păr, placa de îndreptat sau ondulatorul, asigură-te că aplici un spray de protecție termică înainte de a folosi aceste instrumente. Căldura poate agrava deteriorarea părului tratat chimic.
 3. Evită spălările frecvente: Spălatul frecvent al părului poate duce la uscarea acestuia. Încearcă să îți speli părul de 2-3 ori pe săptămână și folosește un șampon blând, special formulat pentru părul vopsit.
 4. Tunde regulat vârfurile: Tunderea regulată a vârfurilor despicate ajută la prevenirea ruperii și menține părul sănătos.
 5. Protejează părul de soare: Expunerea la soare poate decolora părul vopsit și poate usca părul tratat chimic. Folosește produse de styling cu protecție UV sau poartă o pălărie atunci când petreci mult timp în aer liber.

Pudra pentru volum poate fi un instrument valoros în rutina ta de styling, chiar și pentru părul vopsit sau tratat chimic. Cu toate acestea, cheia succesului este moderația și alegerea produselor potrivite pentru nevoile specifice ale părului tău. Îngrijirea adecvată și utilizarea corectă a pudrei pentru volum te pot ajuta să obții un păr voluminos, sănătos și strălucitor, fără a compromite integritatea acestuia.

Folosirea corectă a pudrei pentru volum, însoțită de o rutină de îngrijire bine stabilită, poate transforma aspectul părului tău tratat chimic. Așadar, nu te teme să încerci acest produs, dar asigură-te că alegi cea mai buna pudra pentru volum și că urmezi sfaturile de mai sus pentru a obține cele mai bune rezultate.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…