Profilul sefului departamentului de resurse umane

0 Shares
0
0
0

Un bun director de resurse umane este o persoana care raporteaza direct conducerii superioare si este responsabila pentru gestionarea a tot ceea ce tine de oamenii care lucreaza in companie, clientii sai interni. Pentru a face acest lucru, aceasta persoana trebuie sa indeplineasca anumite cerinte, astfel incat munca sa sa fie considerata impecabila, de catre inalti functionari si, de asemenea, de catre toti angajatii si colegii.

Transparenta, capacitatea de a selecta, atitudinea profesionala, claritatea si tratamentul corect si echitabil cu fiecare angajat sunt esentiale pentru ca acesti oameni aflati in pozitia lor sa fie respectati. Vezi aici inspector resurse umane.

Ca si caracteristici principale, in ceea ce priveste competentele, abilitatile si aptitudinile lor, pot fi enumerate urmatoarele:

 1. Viziune strategica.
 2. Orientarea spre rezultate.
 3. Leadership si capacitatea de a influenta si dezvolta echipa.
 4. Gestionati si dezvoltati planuri pentru gestionarea schimbarilor.
 5. Consilier expert in managementul schimbarii.
 6. Consilier expert in principiile organizarii eficiente si proiectarii sarcinilor.
 7. Proiectant de instrumente practice pentru echipele de proiect si managerii de linie.
 8. Inzestrat cu un mare angajament fata de viziunea, misiunea si strategia care urmeaza sa fie puse in aplicare.

Ca cerinte sunt de dorit:

 1. Varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani
 2. Raport catre conducerea superioara: Direct: Vicepresedinte regional pentru resurse umane si indirecte: director general

Responsabilitati care trebuie dezvoltate si gestionate:

 1. Acesta va oferi suport pentru imbunatatirea continua a functiei de Resurse Umane, cu dezvoltare si implementare pentru toate programele globale si evolutiile locale.
 2. Acesta trebuie sa fie un lider capabil sa realizeze strategia de resurse umane la nivel de tara, bazandu-se pe conceptia sa cu directorul general si comitetul executiv.
 3. Impreuna cu echipa de management, trebuie sa stabiliti obiective si prioritati strategice si sa directionati/supravegheati livrarea acestora.
 4. Conduceti echipa de profesionisti in resurse umane care garanteaza livrarea rezultatelor la timp.

Principalele responsabilitati sunt urmatoarele:

 1. Elaborarea de strategii care sa ofere sprijin Comitetului Director si Managementului General in implementarea, promovarea si comunicarea strategiei organizatiei.
 2. Raportati si insotiti conducerea generala in elaborarea strategiilor care contribuie la realizarea obiectivelor economice si de crestere.
 3. Recomanda si implementeaza initiative de HR aliniate cu obiectivele strategice ale companiei.
 4. Determinati planurile de dezvoltare impreuna cu liderii de afaceri si conduceti strategii de schimbare care adapteaza operatiunea la circumstantele in schimbare ale pietei.
 5. Asigurati-va ca procesele si politicile organizatiei respecta reglementarile in vigoare la nivel national si international.
 6. Planificati, implementati si gestionati procesele de evaluare a performantei, planurile de succesiune, planurile de dezvoltare si politicile de definire a obiectivelor.
 7. Coordonarea si supravegherea punerii in aplicare a planurilor globale de formare si a dezvoltarii initiativelor locale.
 8. Gestionati diseminarea corecta a politicilor globale pentru probleme precum Codul de etica, hartuirea sexuala, mobbing-ul, printre altele.
 9. Elaborarea, coordonarea si punerea in aplicare a politicilor de compensare si beneficii in conformitate cu orientarile globale si luand in considerare mediul local si international.
 10. Planificati si executati strategii de atractie a talentelor si oferiti sprijin in transferul expatriatilor.
 11. Supervizeaza functionarea corecta a back-office-ului si emite recomandari cu privire la achizitionarea sau modernizarea sistemelor de HR.

Instruire solicitata:

 1. Licentiat in Inginerie Informatica, Industrial. Relatii de munca.
 2. Ofera studii postuniversitare/de master in managementul si managementul resurselor umane.
 3. Cunostinte juridice.
 4. Competenta in limba engleza este indispensabila, de preferinta veti avea cunostinte de alte limbi.

Experienta necesara

El va oferi o experienta de minim 10 ani in diferite functii de resurse umane si in companii cu o mare anvergura internationala si in sectoarele informatice, in calitate de sef de resurse umane, dupa ce a lucrat ca interlocutor cu alte domenii.

Principalul motiv pentru care functia de HR este reproiectata, pentru a deveni consultanta interna, se datoreaza schimbarilor importante prin care trece zona de HR in ultima perioada, prin urmare, zona a cunoscut o tranzitie puternica.

Alte motive, de ce functiile de HR sunt reproiectate, in constructia unei organizatii competitive, sunt:

 1. Managementul strategiilor de resurse umane: modul in care HR-ul poate contribui la stimularea strategiei organizationale.
 2. Gestionarea infrastructurii companiei: modul in care HR-ul poate oferi o baza de servicii organizatiei pentru a fi eficient si eficient.
 3. Managementul contributiei angajatilor: Cum poate ajuta HR-ul in implicarea si angajamentul angajatilor, transformandu-i in agenti antreprenoriali, parteneri si furnizori ai organizatiei.
 4. Managementul transformarii si al schimbarii: modul in care HR-ul poate ajuta la construirea unei organizatii creative, reinnoitoare si inovatoare. Este o cerinta fundamentala ca sistemul de resurse umane sa fie eficient pentru a lega acest sistem de strategia de afaceri.

Importanta resurselor umane

Detinerea departamentului de Resurse Umane este esentiala pentru buna functionare a unei companii, deoarece va imbunatati productivitatea si, prin urmare, rezultatele productiei vor fi mai favorabile.

De asemenea, resursele umane ii vor face pe angajati sa se simta confortabil in organizatie si se vor ocupa de toate cunostintele legate de lucratori, care vor primi, prin intermediul departamentului, informatiile privind remunerarea lor.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…