Secretele succesului: Saloanele de infrumusetare

0 Shares
0
0
0

Industria de Beauty este unul dintre domeniile aflate inca din cele mai vechi timpuri, intr-o continua dezvoltare. Constant se deschid noi centre  de infrumusetare, astfel incat aceasta arie de oferit servicii a devenit un mediu extrem de competitiv, fiind din ce ce in ce mai greu sa cresti o astfel de afacere.

In acest sector, nimic nu este ,,batut in cuie” si nu exista o regula ca sa asigure succesul salonului tau. Exista saloane care dispun de cele mai bune produse, la preturi extrem de avantajoase si de personal calificat, insa nu se bucura de succes dorit, in timp ce exista centre de beauty pentru care, desi zona de amplasare nu este una prea buna sau nu beneficiaza de dotari ultra sofisticate si moderne,  reusesc totusi sa atraga si sa isi fidelizeze un numar foarte mare de clienti.

Iata cateva mici ,,secrete” care pot face ca salonul tau sa dispuna de un real succes, fara sa fie nevoie de nimic complicat, ci doar de lucruri, firesti, demne de un salon cu adevarat interesat de clientii sai.

Incearca intotdeauna ca afacerea ta sa tina pasul cu schimbarile petrecute in domeniul de activitate.

Adesea, investitiile in aparatura de ultima ora sau in cea mai buna gama de produse pot parea destul de mari si de greu de acoperit ulterior, insa, intotdeauna vor face diferenta in fata clientilor. Oferind celor ce trec pragul salonului tau, produse de calitate, fie ca vorbim de o unitate spalare cu scafa, de un pat de masaj sau de o linie de produse cosmetice, cu siguranta, ii vei determina sa revina cu drag, intotdeauna.

Nu uitati niciodata de faptul ca angajatii sunt ,,cartea de vizita” a afacerii voastre. Atunci cand incepeti angajarile pentru salonul de frumusete, nu omiteti faptul ca, pe langa talent, specializari si indemanare, un angajat al unui salon, este mai mult decat necesar sa aiba abilitati de relationare si comunicare, respect fata de clienti si un aspect placut, care sa inspire profesionalism si incredere.

Pentru a prospera, un salon, trebuie sa aiba o relatie apropiata cu clientii sai, angajatii fiind pionii de baza ai relatiei pe care un om o cladeste cu un salon.

Cel mai important aspect in deschiderea unei astfel de afaceri, este rabdarea. Atunci cand deschideti un salon, nu incercati sa supraincarcati agendele angajatilor,  sperand la cat mai multi clienti pe zi, si la un ritm de lucru alert si continuu, deoarece, uneori, acest lucru poate dauna modului in care angajatii tai isi vor face treaba si in mod automat vor afecta parerea clientilor despre serviciile primite in salonul tau.

A avea programari  prea apropiate si zile pline si stresante, poate duce la decalari si astfel clientii vor ajunge sa fie pusi in situatia neplacuta de a astepta, iar acest lucru  isi va pune amprenta asupra imaginii salonului tau. Nu uitati niciodata ca, toti cei care pasesc pe usile unui salon isi doresc un moment de relaxare si rasfat, nu o decalare de program si o asteptare frustranta.

Sa nu uitati niciodata faptul ca promovarea pe care ti-o face un client multumit de serviciile de care a beneficiat, va fi intotdeauna cea mai buna reclama pentru afacerea ta. Investeste timp si atentie in modul in care vor fi tratati clientii, iar acest lucru va aduce cu sine prosperitate si succes afacerii tale!

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…