Sfaturi pentru a avea grija de gradina ta

0 Shares
0
0
0

Mentinerea unei gradini bine intretinute si frumoase este usoara daca urmati cateva linii directoare de baza. Va invatam cum sa o faceti simplu si rapid.

Esti unul dintre norocosii care au propria gradina? Daca da, nu ratati si bucurati-va de vremea buna, in cel mai bun mediu, fara a iesi din casa. Va oferim cele cateva sfaturi in ingrijirea unei gradini cu produse pe care le poti gasi pe CelsiusOnline.

1- Solul. Curatarea si buna intretinere a solului este de baza pentru a va putea bucura de o gradinaperfect conditionata.

2 – Aer. Evident, gradinanoastra trebuie sa fie un spatiu aerisit, in care plantele sa poata creste fara probleme. Lipsa ventilatiei poate duce la aparitia ciupercilor.

3. Spatiu.Trebuie sa lasamplantele si arbustii nostri sa aiba spatiu intre ele, deoarece, in caz contrar, pot aparea malformatii in cresterea lor si, de asemenea, exista mai multa usurinta pentru ca bolile sau daunatorii sa se raspandeasca de la o planta la alta.

4 – Insecte. Este esential sa se controleze daunatorii insectelor si bacteriile care ataca plantele. Exista nenumarate produse pe piata, cum ar fi repellente sau bactericide, care va pot ajuta sa realizati acest lucru.

5 – Fertilizare. Fertilizarea gradinii este un aspect de baza al gradinaritului. Retine ca trebuie facut in functie de cerere, adica daca gradina noastra are un numar mare de plante cu flori, va necesita o cantitate mai mare de ingrasamant si o frecventa mai mare. De asemenea, este important sa stiti ca momentul potrivit pentru fertilizare este in lunile de primavara si vara.

6 – Buruieni. Este esential pentru a elimina acele plante care cresc acolo unde nu trebuie. Este sanatos sa faci asta pentru gradina si, in plus, imbunatateste imaginea si aspectul acesteia.

7- Irigare. Cea mai importanta: Este esential sa udati gradina, cu toate acestea, trebuie sa o faceti cu prudenta: trebuie sa evitam excesul de umiditate, deoarece poate provoca putrezirea plantelor. In plus, este necesar sa se stie ca cel mai bun mod de a uda este prin stropire, deoarece este mai putin daunator plantelor si apa penetreaza treptat solul.

8- Plantarea bulbilor de flori. Este esential sa cunoasteti si sa respectati perioadele specifice pentru a planta diferitele tipuri de plante si arbusti. Exista diferite momente de inflorire si cultivare.

9 – Tunderea. Ca si in cazul plantarii, trebuie sa stim ca fiecare planta sau copac are un anumit moment pentru a fi taiat. Arbustii careinfloresc de la sfarsitul iernii pana la inceputul primaverii ar trebui taiati dupa inflorire, in timp ce plantele care infloresc la sfarsitul primaverii sau verii ar trebui sa fie taiate intimpul iernii.

10- Combinatie de plante. Aceasta, poate, este una dintre partile preferate ale celor pasionati de lumea plantelor, Crearea unei gradini, sau terase cu florile si plantele noastre preferate, este un lux. Muscatele, petuniile si margarete sau lalelelesunt cateva dintre combinatiile care vor da un aspect deosebit gradinii tale.

De ce gradinile sunt importante?

Duminica a fost Ziua Nationala a Gradinaritului, o zi pentru a marca aprecierea pentru gradinari si gradinarit in ceea ce este pentru cea mai mare parte a tarii la mijlocul primaverii. Pentru noi, este doar o alta zi de topire a zapezii. Dar gradinile conteaza si din atatea motive.

Fie ca vizitam o gradina uimitoare, cum ar fi Gradina Japoneza de la Minnesota Landscape Arboretum, fie ca ne bucuram de cateva momente de liniste in curtea din spate, gradinile ne imbunatatesc sanatatea fizica si emotionala.

Este bine pentru sanatatea ta. Beneficiile pentru sanatate ale gradinaritului au fost bine documentate. A fi afara va creste expunerea la vitamina D, iar exercitiul de gradinarit cu greutate este bun pentru oase si inima. Un studiu a constatat chiar ca gradinaritul scade riscul de dementa !

Nu trebuie sa te opresti niciodata! Gradinarii pot continua sa cultive plante si sa se bucure de hobby chiar si pe masura ce imbatranesc. Este posibil sa fie nevoie de unele modificari ridicand paturile la o inaltime mai usoara sau trecand de la o gradina imensa de legume la cateva recipiente, dar gradina este adaptabila la nesfarsit.

Iti imbunatateste starea de spirit. Nu stiu despre tine, dar ma simt mereu putin mai vesel dupa o runda de plivire sau o jumatate de ora sau mai mult petrecuta la plantare sau la recoltat. Se pare ca este in murdarie. Un studiu a constatat ca expunerea la o bacterie comuna in sol creste nivelul de serotonina, substanta chimica care creste sentimentul de bunastare.

Gradinile conteaza pentru planeta. Pe masura ce mai multe zone salbatice sunt perturbate pentru dezvoltare, gradinile devin locuri importante pentru ca apa sa fie filtrata sau carbonul sa fie captat de copaci. Un studiu recent de la Institutia Smithsonian a subliniat importanta plantelor native si a gradinilor native, in special in mentinerea sanatatii pasarilor, albinelor si a altor insecte.

0 Shares
You May Also Like