Sfaturi pentru alegerea decoratiunilor interioare

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi dorim ca locuintele noastre sa fie cat mai frumos decorate, iar in acest sens ne putem indrepta atentia spre cele mai cool decoratiuni de la Retroboutique.ro, iar in randurile care urmeaza vom dezbate acest subiect.

Veti descoperi cateva sfaturi foarte utile, care va pot fi de mare folos in incercarea de a alege cele mai potrivite decoratiuni interioare. Din acest motiv, daca aveti de gand sa alegeti cele mai potrivite elemente de decor pentru acasa, recomandarea noastra este sa cititi pana la final acest articol, pentru a descoperi cele mai utile sfaturi.

1. Alegeti elemente de decor in functie de loc

Fara doar si poate, acesta este unul dintre cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care vine vorba despre alegerea unor decoratiuni de la Retro Boutique. De mentionat insa este faptul ca in momentul in care discutam despre alegerea decoratiunilor in functie de loc, nu ne referim la alegerea decoratiunilor in functie de incaperea locuintei, ci la alegerea acestora in functie de locul in care vor fi amplasate.

Exista de exemplu decoratiuni de perete spre care va puteti indrepta atentia, iar ramele reprezinta cea mai buna optiune pentru cei care doresc sa aiba mereu la vedere persoanele dragi. Intr-o asemenea rama poate fi adaugata o singura poza, sau exista rame mari pentru poze, in care se pot adauga mai multe poze. Ulterior, rama foto va fi prinsa de perete.

Exista decoratiuni de podea, iar lampadarul de exemplu este un astfel de element decorativ foarte important. Tot cand vine vorba despre elmente de decor de podea, nu putem neglija masutele de cafea sau chiar si comodele de mici dimensiuni. Acestea sunt atat de importante, in conditiile in care infrumuseteaza foarte mult spatiul.

Pe aceste elemente de decor interior, ce se poate potrivi mai bine daca nu o vaza cu flori? Cat despre vaze, acestea pot avea diferite dimensiuni, diferite forme si pot fi de-asemenea fabricate din diferite materiale.

Tot ca elemente de decorarea a obiectelor de mobilier, putem sa aducem in discutie suporturile pentru lumanari, sau chiar si ramele foto, sau pernutele decorative daca discutam despre canapea sau fotoliu.

2. Alegerea elementelor de decor in functie de rolul acestora

In mod evident, decoratiunile interioare au un rol estetic foarte important, insa acestea au si diferite alte roluri. Vom discuta in continuare pe scurt despre fiecare dintre acestea.

In ceea ce priveste rolul estetic al decoratiunilor, lucrurile sunt foarte simple. Acestea sunt special alese astfel incat sa adauge un plus de frumusete locului in care sunt asezate. Putem sa aducem in discutie aici ramele foto, stickerele, tablourile sau diferitele accesorii hand-made, sau chiar si statuetele.

Exista decoratiuni interioare care au rol functional, iar aici amintim ceasul de perete mai intai de toate, care dupa cum si numele lasa sa se inteleaga, va fi asezat pe peretele camerei. Acesta ne informeaza cat este ora, ne aduce informatii despre data, si chiar si despre temperatura. De mentioanat este faptul ca ceasurile de perete pot fi moderne, vintage.

Tot ca elemente de decor care au rol functional, putem sa aducem in discutie si obiectele sau mai bine spus corpurile de iluminat. Lampadarul este un astfel de element de decor deosebit de important. Acesta se aseaza pe podea. In schimb, se poate alege si o veioza care vine in dormitor, si care se aseaza pe noptiera, fix langa pat. Daca patul are doua noptiere, atunci probabil vor fi alese doua veioze, cate una pentru fiecare noptiera.

3. Alegerea decoratiunilor in functie de stilul de amenajare al casei/apartamentului

Stilul in care este amenajata locuinta are o foarte mare importanta, pentru ca fiecare trebuie sa se asigure ca alege decoratiunile in asa fel incat sa se asorteze perfect cu toate celelalte elemente de decor din incapere.

Intr-un apartament sau intr-o casa clasica, in mod evident, mobilierul va fi clasic, deci si decoratiunile interioare este necesar sa fie tot clasice, pentru a se putea integra perfect in decor.

Un ceas de perete in stil clasic poate fi un astfel de element de decor. Apoi, chiar si candelabrul poate fi ales pentru a se potrivi perfect acestui stil de amenajare a locuintei. In schimb, cand vine vorba despre alegerea elementelor de decor pentru o casa sau pentru un apartament in stilul modern, optiunile sunt mai multe.

Se pot alege si diferite rame foto, se pot alege de-asemenea si stickere care se vor lipi de pereti, si se pot alege chiar si corpuri de iluminat care sa se integreze perfect in incapere.

Acestea sunt asadar, cateva dintre sfaturile utile care pot fi luate in considerare atunci cand vine vorba despre alegerea unor decoratiuni interioare de la Retro Boutique. In functie de aceste aspecte, si nu in ultimul rand, in functie de buget, fiecare poate face cele mai bune alegeri pentru locuinta sa.

0 Shares
You May Also Like