Sfaturi utile pentru inlocuirea displayului de la telefon

0 Shares
0
0
0

In prezent, marea majoritate a oamenilor are un smartphone prevazut cu un ecran de sticla scump, dar in acelasi timp foarte fragil. De foarte multe ori, aceste ecrane se pot crapa cu mare usurinta, iar o singura crapatura poate duce la deteriorarea intregului ecran, avand un efect de panza de paianjen.

In primul rand, un ecran putin crapat se poate sparge cu o mai mare usurinta decat unul intact daca ia contact cu obiecte dure. Odata ce un ecran din sticla sufera o fisura, este inevitabil ca problema sa nu se raspandeasca imediat, ajungandu-se la spartura cu aspect de panza de paianjen pe toata suprafata acestuia.

Datorita structurii moleculare unice a sticlei, chiar si cele mai durabile si “rezistente la socuri” ecrane precum cele Gorilla Glass au o durata de viata finita odata ce se produce o fisura pe suprafata lor. In mod ciudat, multe display-uri de smartphone-uri pot rezista la caderi de la mai multi metri, dar se pot fisura iremediabil doar daca au cazut de pe o masa. In cele din urma, ecranele crapate nu pot fi reparate, iar in acest fel singura solutie este reprezentata de inlocuirea lor completa.  Cand apare o fisura pe ecranul telefonului, este in interesul tau sa inlocuiesti geamul cat mai repede posibil.

Ecranele crapate pot duce la daune suplimentare. Indiferent de model sau de telefon, niciun smartphone modern nu poate functiona corect pentru mult timp cu un exterior compromis. Deoarece un display acopera cel putin jumatatea din fata a unui telefon, acesta este unul dintre primele linii de aparare impotriva contaminarii din lumea exterioara. Un display crapat permite umezelii si prafului sa deterioreze componentele interne sensibile. Primul strat de sub sticla va incepe deseori sa functioneze defectuos imediat dupa aparitia fisurilor. Odata ce aceasta se intampla, nu va dura mult inainte ca telefonul sa fie efectiv inoperabil.

In cele mai dese situatii, componentele interne ale smartphone-urilor cedeaza imediat ce sunt expuse la umiditate ridicata sau la scurgerile directe de lichide. Componente cum ar fi placi de circuite, SSD-uri, chip-uri RAM si baterii pot fi usor arse de un scurtcircuit serios daca nu esti atent. Odata ce aceste componente interne sunt deteriorate, nu exista alta optiune decat sa le inlocuiesti complet. Cel mai rau scenariu este pierderea totala a telefonului prin nefunctionare completa.

Dat fiind ca riscurile ca telefonul sa devina complet nefunctional cu timpul din cauza unei simple crapaturi sunt foarte mari, este recomandat ca inlocuirea display-ului sa se faca cat mai repede posibil. Ideal este ca acest lucru sa se faca de catre o persoana specializata in acest fel de actiuni, deoarece exista pericolul ca, daca incerci acest lucru pe cont propriu, procesul de inlocuire a ecranului sa esueze si sa ajungi la pagube mai mari decat daca ai fi apelat la un specialist de la bun inceput.

Service-ul nostru iti sta la dispozitie in cazul in care ai nevoie de inlocuire display iPhone, iar ceea ce garantam este rapiditate si eficienta in reparatiile pe care le realizam.

0 Shares
You May Also Like