Sfaturi utile pentru un sistem Hi Fi complet

0 Shares
0
0
0

Esti un iubitor de muzica si o asculti cu fiecare ocazie? Mai ales acasa, cand ai ceva timp liber, crezi ca nu este nimic mai bun decat sa te relaxezi cu un playlist bun?

Pentru a asculta muzica cu sunet de calitate, trebuie doar sa alegi un sistem Hi Fi bun, complet cu toate componentele si accesoriile, cu tehnologie audio de ultima ora si care respecta anumite caracteristici fundamentale.

Sistem Hi-Fi complet: care sunt componentele

In general, un sistem Hi Fi este alcatuit din mai multe componente: un corp central, care poate include amplificatorul integrat, difuzoarele si diversele accesorii care i se pot adauga in functie de obiceiurile de utilizare.

  • Amplificator

Amplificatorul, de exemplu, este o componenta fundamentala care regleaza puterea sunetului emis: pentru uz casnic nu este necesar sa existe un amplificator extrem de puternic, care sa nu fie folosit la capacitate maxima. Amplificatorul este, de asemenea, elementul care distinge in general sistemele Hi Fi profesionale de altele: acestea sunt de obicei echipate cu doua componente distincte, preamplificator si amplificator final.

  • Difuzor

Difuzoarele, in schimb, sunt un alt element crucial: insarcinate cu reproducerea frecventelor sonore, acestea trebuie sa fie de buna calitate pentru a nu distorsiona sunetul si pot fi mai mult sau mai putin sensibile la diferite frecvente. Unele sisteme Hi Fi sunt echipate cu difuzoare wireless, conectate prin tehnologie Bluetooth sau NFC, iar unele includ si casti + bureti pentru căștile Bose Headphones 700 Black.

  • Dispozitive si accesorii pentru citirea surselor audio

Corpul central include dispozitivele si accesoriile pentru citirea diferitelor surse audio: cele mai complete includ CD player-ul, antena radio cu RDS, antena DAB (pentru continut radio digital), platanul si portul USB. In special, daca au dimensiuni compacte, se numesc mini Hi Fi.

Sfaturi pentru configurarea HI-FI

Este o regula importanta ca un sistem Hi-Fi de inalta performanta pentru o casa sa fie capabil sa ofere o experienta completa si satisfacatoare. Cu toate acestea, sensul cuvantului “satisfacator” este strans legat de nevoile celor care folosesc sistemul, care nu sunt intotdeauna aceleasi pentru toata lumea. Sistemul audio ideal poate necesita achizitionarea si instalarea diferitelor accesorii, dar si amplasarea corecta a elementelor pe care tocmai le-am recomandat.

Pe scurt, acustica depinde de multi factori diferiti, precum amplasarea corecta a difuzoarelor in interiorul camerei. Un sistem Hi-Fi echipat cu o singura componenta este usor de asamblat: singura alegere de facut este pe ce podea sa-l asezi. Va trebui sa alegi o camera dimensionata astfel incat sunetul sa nu poata fi blocat de obstacole precum mobilier sau pereti.

Difuzoarele trebuie pozitionate intotdeauna pe laturi opuse, pentru a obtine un sunet omogen si placut in toata incaperea, facand ascultarea confortabila in orice punct in care te deplasezi. Pentru a te asigura ca plasarea este corecta, poate fi necesar sa faci cateva teste.

Avand in vedere toate aceste caracteristici, acum poti sa te desprinzi in lumea vasta a sistemelor Hi Fi si sa alegi un produs adaptat nevoilor tale, potrivit pentru placerea muzicala la nivel inalt – chiar si intr-un context domestic. Solicita sfatul unui profesionist cu experienta si gaseste solutia care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

0 Shares
You May Also Like