Tehnicile si instrumentele de albire dentara pentru acasa

0 Shares
0
0
0

“Take home whitening” sau tehnica/procedura de albire dentara la domiciliu, este cea mai comuna tehnica si cea mai folosita in ziua de astazi, fiind totodata si cea mai ieftina solutie de albire a dintilor tai. Pentru benzi Crest WhiteStrips, acceseaza SmileBright.ro.

Aceasta tehnica implica in general folosirea unor concentratii de peroxid de 6-16% introduse intr-un gel aplicat la suprafata dintilor printr-o gutiera speciala, creata de medicul stomatolog.

Aceasta este construita in majoritatea cazurilor din plastic si aplicata pe dinte, formeaza un vacuum ce contine gelul si nu-l lasa sa se scurga la exterior.

Producatorii au inceput deja sa ofere peroxid de carbamida in diferite concentratii, de la 10% pana la 20%, dar cea mai buna combinatie si cea mai sigura, este cea de 10%. Concentratiile de peroxid care nu depasesc 10%, nu au nici un fect de efecte adverse, la nivelul dintilor sau al gingiei.

Majoritatea dintilor, in afara de cei carora li s-a sustras nervul, sunt candidati pentru albire. Procesul de albire la domiciliu, presupune un contact mai lung al agentului de albire cu dantura ta, comparat cu timpul necesar intr-un cabinet stomatologic, acolo unde se aplica un gel de concentratie mult mai mare, sub atenta supraveghere a medicului dentist. In schimb, procesul de albire la domiciliu este foarte sigur daca cititi instructiunile de utilizare, iar rezultatele pot fi excelente, daca aplicarile sunt repetate.

Recomandarile sunt in general pentru aplicari de pana la 30 de minute, de 2 ori pe zi. In cazul petelor mai persistente, se recomanda vizita la medicul stomatolog si/sau aplicarea kiturilor de albire pe perioade mai lungi, in sedinte de pana la 2-3 ore pe zi sau peste noapte.

Benzile de albire, sunt de obicei cele mai comune instrumente din kiturile de albire si pot fi folosite in siguranta de catre toti utilizatorii. Sunt si mult mai usor de folosit decat alte produse. Benzile de albire contin in general peroxid in concentratii de pana la 10% si se aplica direct pe suprafata exterioara a dintelui.

Se poarta de 2 ori pe zi pentru aproximativ 30-40 de minute de fiecare data, pe o perioada de 7 zile. Aceste benzi pot albi dintii in functie de gradul de decolorare, cu pana la 3, maxim 4 nuante.

Pentru o albire suplimentara, nu aveti de ales si trebuie sa apelati la tehnicile profesionale, asistate de catre medic, la cabinet. Daca insa nu aveti nevoie de asa ceva si doriti niste dinti cu doar 2-3 nuante mai albi, o astfel de sedinta de tratament cu ajutorul unor benzi de albire, isi va face treaba neasteptat de bine.

Mai mult decat atat, conform unor teste si rapoarte, se pare ca acest tratament poate mentine nuanta de albire, pana la 12 luni.

Guma de albire, este o alta noutate aparuta pe piata. Aceasta guma nu contine peroxid, dar are o “tehnologie patentata” care se presupune ca poate inlatura petele superficiale de la suprafata dintilor.

Pentru a vedea un efect, trebuie sa mesteci aceasta guma pentru cel putin 20 de minute de 4 ori pe zi – asta nu ar fi o problema mai ales daca obisnuiesti sa mesteci guma.

0 Shares
You May Also Like