Tipuri de aparate de sudura

0 Shares
0
0
0

In cazul in care locuiesti la casa, cu siguranta ar trebui sa detii cateva utilaje si echipamente pe care sa le folosesti ori de cate ori ai nevoie sa lucrezi sau sa repari cate ceva pe langa casa.

Tocmai de aceea, si un aparat de sudura trebuie sa ai acasa in gospodarie, iar in continuare vom vedea care ar fi tipurile de aparate si invertoare sudura spre care ai putea sa iti indrepti atentia.

De exemplu, ai putea ca atunci cand iti doresti un aparat de sudura pentru acasa sa iti alegi un aparat de sudura cu electrozi inveliti (MMA) tip redresor/transformator.

Acesta este fara doar si poate cel mai cunoscut tip de aparat de sudura existent, si uneste bucatile de material cu materialul care rezulta din topirea unui electrod. Acest aparat de sudura este perfect pentru a suda diferite tipuri de materiale metalice, si nu necesita o foarte mare experienta in sudura.

Apoi, ai putea sa iti indrepti atentia spre un aparat de sudura MIG/MAG, care topeste un fir metalic pentru a uni doua suprafete. Acest aparat elimina un gaz (inert – MIG sau activ – MAG), care are rolul de a proteja sudura si de a indeparta depunerea de reziduri pe suprafata metalica. In ceea ce priveste gazul folosit pentru sudura, acesta depinde de la un caz la altul, in functie de materialul care trebuie sa fie sudat.

Un alt tip de aparat de sudura spre care ai putea sa iti indrepti atentia este apratul de sudura TIG (aparat de sudura cu gaz inert).

Un asemenea aparat de sudura utilizeaza un electrod neconsumabil de tungsten sau wolfram, si protejeaza suprafata de sudare prin faptul ca elibereaza un gaz ce are rol protector si care impiedica oxidarea. Un asemenea aparat de sudura ti se potriveste de minune in cazul in care iti doresti un aspect perfect al cordonului de sudura.

Aparatul de sudura cu autogen este un alt tip de aparat spre care ai putea sa iti indrepti atentia atunci cand iti doresti un asemenea echipament special pentru acasa. Acesta foloseste flacara oxiacetilenica dar si firul metalic pentru a topi metalul. Trebuie precizat aici faptul ca de cele mai multe ori acest aparat de sudura se foloseste pentru taierea si pentru debitarea sau pentru perforarea materialelor.

In situatia in care insa iti doresti un aparat de sudura usor de transportat si usor de depozitat, care sa nu consume multa energie electrica, si care sa poata sa fie cuplat oricand la sistemul casnic de alimentare cu energie electrica, atunci ar fi indicat sa te orientezi spre un invertor de sudura.

In comparatie cu aparatele de sudura amintite anterior, invertorul de sudura are dimensiuni mai mici si mai compacte, iar consumul sau de energie electrica este unul foarte redus.

Asadar, atunci cand vrei sa iti cumperi un aparat de sudura pentru acasa, cu siguranta ar trebui sa tii cont de toate detaliile precizate in acest articol, pentru ca daca ajungi sa stii care sunt tipurile de aparate de sudura, cu siguranta stii si care tip de aparat ti se potriveste.

 

0 Shares
You May Also Like