Tipuri de baterii pentru telefonul mobil

0 Shares
0
0
0

Diferitele piese pentru telefoane au devenit astazi o necesitate atunci cand vorbim despre diferitele probleme cu care se poate confrunta un telefon.

Piesele pentru telefoane precum bateriile, display-urile, tastaturile s.a.m.d. sunt extrem de importante pentru ajuta la schimbarea celor deteriorate fara sa trebuiasca sa intervina achizitionarea unui telefon nou.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre cateva tipuri de baterii pentru telefonul mobil.

Bateria hibrida nichel-metal

Principalul avantaj al utilizarii unei astfel de baterii se refera la faptul ca aceasta ofera posibilitatea de a se incarca extrem de rapid. In unele cazuri este posibil ca incarcarea sa se faca in maximum o ora. Acest lucru este usor depasit de faptul ca bateriile hibride nichel-metal au o rata destul de slaba de retentie a energiei, ceea ce inseamna ca, desi bateria poate fi incarcata rapid, reincarcarea va trebui facuta mai des fata de alte tipuri de baterii pentru telefon.

Bateria nichel-cadmiu

Acesta reprezinta tipul original de baterie reincarcabila care a fost incet, incet, inlocuita de catre alte tipuri de baterii. Cadmiul este o substanta toxica, iar prezenta ei in baterii a dus la o ingrijorare generala asupra utilizarii acestora, precum si a eliminarii lor din cauza impactului potential asupra mediului.
Utilizarea bateriilor nichel-cadmiu este astazi limitata in Uniunea Europeana si ar fi neobisnuit sa gasim astfel de piese scoase la vanzare.

Alti factori ce trebuie luati in considerare

Starea bateriei este foarte importanta si poate varia in functie de modul in care bateria este descrisa. O baterie pentru telefonul mobil poate fi vanduta sub unul dintre urmatoarele tipuri:

Generica

O baterie generica este o baterie pentru telefon care nu a fost realizata de catre producatorul original, dar care este destinata sa se potriveasca cu o anumita gama de telefoane. Bateria poate fi vanduta si sub denumirea de non-OEM. Aceasta prescurtare vine de la Original Equipment Manufacturer. O baterie generica poate fi o optiune mai ieftina, insa capacitatea acesteia nu poate fi la fel de mare ca a celei realizate de producatorul original.

Originala sau en-gros

O baterie originala este facuta de catre producatorul original si vine intotdeauna cu un certificat de garantie. O baterie originala en-gros este acel tip de baterie realizata tot de producatorul original, care este insa vanduta fara ambalajul original si fara un certificat de garantie. Totodata, o astfel de baterie poate avea un pret ceva mai scazut.

Aproape noua / Gradul A

Acesta este acel tip de baterie care, de cele mai multe ori, va fi fost returnat unei retele in cele doua saptamani de returnare care se aplica pentru orice vanzare. Reteaua inlocuieste bateria cu una noua inainte de a repune in vanzare telefonul, ca mai apoi sa vanda bateria veche ca pe una aproape noua. Trebuie confirmat faptul ca o baterie care este vanduta ca aproape noua nu a fost folosita mai mult de doua saptamani inainte de cumparare.

Luati in considerare dimensiunea

Dimensiunea bateriei unui telefon este o alta caracteristica ce trebuie avuta in vedere. Telefoanele mobile au devenit din ce in ce mai mici si mai subtiri. Un telefon extrasubtire va necesita o baterie de acelasi fel. Trebuie sa verificam specificatiile fiecarui telefon inainte de a achizitiona o baterie noua.

Pentru mai multe detalii legate de diferitele piese pentru telefoane consultati www.accesoriigsm.ro .

0 Shares
You May Also Like