Tipuri de panouri pentru incalzit apa

0 Shares
0
0
0

In momentul in care locuiesti la bloc, cu siguranta nu prea ai de ce sa te gandesti la modul in care beneficiezi de apa calda, pentru ca apa calda iti vine si tie la fel ca si vecinilor tai, din aceiasi sursa.

In momentul in care insa, locuiesti la casa, atunci cu siguranta lucrurile se schimba foarte mult, pentru ca poti avea apa calda din mai multe surse, iar acestea trebuie alese cu mare atentie.

Ei bine, sa zicem ca ai o fantana acasa iar de acolo tragi apa in casa prin intermediul unei pompe de apa. Cu siguranta daca folosesti un boiler electric sau un junkers pe gaz, poti beneficia oricand de apa calda.

Poti alege insa sa optezi si pentru panouri incalzit apa, iar in momentul in care discutam despre panouri de incalzit apa, este evident faptul ca discutam numai si numai despre panourile solare.

Ei bine, in momentul in care discutam despre panouri solare pentru incalzit apa, cu siguranta acestea pot sa fie achizitionate de la producatori, sau chiar si de la distribuitorii de astfel de sisteme, la cele mai avantajoase preturi.

Cei care locuiesc la casa, au posibilitatea de a opta pentru sisteme de panouri solare complexe, care sa functioneze pe tot timpul anului. Aceste sisteme sunt utilizate pentru incalzirea apei menajere pe tot parcursul anului, si se pot interconecta cu centrala termica cu pompa interna de recirculare, datorita celei de a diua serpentine.

Acest tip de panouri solare se instaleaza pe acoperisul locuintei neaparat, pentru a putea transfera caldura solara in acel boiler montat la sol sau in interiorul locuintei.

A doua posibilitate pentru cei care au de gand sa beneficieze de apa calda la casa prin intermediul panourior solare, este reprezentata de panourile solare presurizate compacte, care functioneaza pe tot parcursul anului. Acestea sunt capabile sa ofere intre 50% si 100% din necesarul de apa al unei gospodarii pe timpul unei zile.

Pentru ca aceste panouri sa poata sa fie functionale, ele nu necesita un montaj mai mare decat inaltimea ultimului consumator. Se pot monta insa daca se doreste pe acoperisul locuintei, fara nici un fel de problema pe un schelet metalic, insa se pot monta chiar si jos, la nivelul solului.

Referitor la aceste sisteme de panouri presurizate, trebuie mentionat faptul ca nu este necesar sa fie golite pe timpul iernii, datorita faptului ca apa nu circula direct prin tuburi, asa ca nu exista nici o sansa de inghet.

Ultima categorie de sisteme de panouri solare spre care iti poti indrepta atentia, cuprinde panourile solare nepresurizate, care sunt cele mai simple si cele mai ieftine, si care trebuiesc sa fie montate de regula la o inaltime de cel putin 2 metri deasupra celui mai inalt consumator din interiorul locuintei.

Aceste sisteme de panouri solare nepresurizate pot sa asigure necesarul de apa calda de primavara pana toamna, insa pe timpul iernii, ele nu pot sa fie utilizate, pentru ca apa din ele ingheata.

Asadar, acestea sunt solutiile pe care le ai la dispozitie atunci cand iti doresti apa calda menajera pentru locuinta ta.

0 Shares
You May Also Like