Tipuri de polizoare unghiulare si intrebuintari ale acestora

0 Shares
0
0
0

Ce este acela un polizor unghiular? Cu siguranta ca daca esti necunoscator al domeniului ai o astfel de intrebare.

Cunoscut sub denumirea lui uzuala, de „flex”, polizorul unghiular este o masina unealta portativa, destinata persoanelor care se ocupa cu sarcini de tin de domeniul de constructie. Componentele acestuia sunt:

  • Disc abraziv sau din diamant
  • Motor electric

Este utilizat pentru a slefui, finisa anumite tipuri de pietre, metale sau materiale. Simti nevoia de o renovare si nu stii cu ce sa incepi? Gresia din baie s-a uzat si crezi ca ar fi momentul sa o schimbi?

Incepe cu asta, dar inainte sa te apuci de renovare, achizitioneaza-ti un polizor unghiular care te va ajuta sa obtii bucatile care sa se potriveasca la fix baii tale. Deoarece gresia vine intr-o anumita forma fixa, aceasta va avea nevoie de modelare prin taiere si, bineinteles, finisare.

Trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de polizor unghiular, iar in cazul de fata daca vei vizita site-ul tehnicbazar.ro vei putea alege produsul care sa te multumeasca si care sa se potriveasca in functie de necesitatea ta.

In functie de modul de actionare exista:

  • Polizor unghiular actionat de motoare electrice
  • Polizor unghiular actionat de motoare pe baza de benzina
  • Polizor unghiular actionat pe baza aerului comprimat

Aceste tipuri de polizoare in parte pot fi folosite in diferite actiuni, necesitand o anumita panza sau asa numitele discuri variate si speciale. Iti prezint mai jos o serie de tipuri de discuri speciale si intrebuintarile acestora:

  • Discurile cu diamant – acest tip de disc este cel mai cunoscut, de asemenea si cel mai utilizat. Intrebuintarea lui este de a taia diferite tipuri de materiale de rezistente cat mai mari.
  • Discurile cu perii de sarma – scopul acestora este de a lustrui anumite tipuri de materiale
  • Discurile abrazive – cum discurile cu diamant se folosesc pentru a taia, iar cele cu perii de sarma pentru a lustrui, asa si cele abrazive au intrebuintarea lor specifica. Acest tip de disc aplicat unui polizor unghiular este folosit pentru a poliza.

Mai avantajos este daca iti achizitionezi impreuna cu polizorul unghiular si diferite discuri pentru a te asigura ca beneficiezi de cat mai multe functii cu o singura unealta. Discurile pentru taiat sau prelucrat pot fi interschimbabile.

Cum nimic nu trebuie lasat la o parte, as vrea sa discutam acum despre o importanta caracteristica a unui polizor unghiular. Vreau sa vorbim mai mult despre functia de protectie care in mod obisnuit se regaseste la fiecare flex si ma refer la aparatoarele pentru maini.

Cu totii stim ca siguranta este pe primul loc. Orice polizor unghiular trebuie sa aiba protectie, pentru a evita sau permite trecerea resturilor de materiale taiate sau acelor prelucrate; fie prin lustruire, slefuire sau polizare. Este recomandata de asemenea achizitionarea de accesorii precum manusi si ochelari de protectie pentru a reduce riscul oricarui pericol.

O alta recomandare este respectarea intrebuintarii fiecarui tip de disc in parte. Nu utilizati discul pentru polizare la taiere si nici invers. Aveti grija cand vine vorba de instructiunile de folosire si respectati-le ca atare pentru ca acestea au fost puse acolo cu un scop.

0 Shares
You May Also Like