Top 3 plante care îți vor înfrumuseța grădina

0 Shares
0
0
0

Cu siguranță atunci când te gândești la o grădină înflorită, ai în mintea ta câteva imagini pe care fie le-ai văzut în reclame, fie la vecinii tăi. Este timpul să le transformi în realitate și să-ți înfrumusețezi propria grădină cu cele mai atrăgătoare plante și flori! Cu siguranță vei avea parte de o grădină de invidiat. 

Pentru că orice lucru începe cu un plan și cu idei, mai jos vei găsi o listă inspirată cu plante și flori care îți vor transforma grădina într-un colț de rai. Totodată vei afla beneficiile și recomandările de care ai nevoie.

Așa că descoperă 3 plante de decor de care te vei putea bucura la maxim în grădina ta:

  1. Plantele suculente

Adevărul este că plantele suculente au devenit din ce în ce mai căutate și apreciate de persoanele care vor să-și înfrumusețeze grădina, dar nu au timpul necesar pentru întreținerea lor. Ele sunt extrem de versatile, adaptându-se ușor atât în interior, cât și în exteriorul casei tale. 

Cum îți pot înfrumuseța acestea spațiul de afară? Simplu! Prin culorile și texturile pe care le au. Frunzele lor, de cele mai multe ori sunt texturate într-un mod interesant, oferind acel aspect atrăgător și diversificat. Poți opta pentru un design unic în grădina ta, oferindu-ți posibilitatea de a fi plantate în ghivece colorate, în aranjamente decorative sau plantate direct în pământ. Oricum ai alege, cert e că vei avea parte de o grădină de invidiat. 

  1. Plantele verzi

O altă recomandare sunt plantele verzi, cu care niciodată nu vei da greș. Ele aduc prospețime, culoare și viață în orice loc alegi să le plantezi. Pe lângă aspectul aerisit pe care le oferă, acestea au numeroase beneficii, cum ar fi stimularea stării de bine sau crearea unui mediu sănătos. 

Bineînțeles, plantele verzi sunt ușor de întreținut, iar majoritatea reușesc să facă față iernilor geroase, păstrându-și culoarea și textura. O astfel de plantă recomandată este feriga de grădină de la Verdena, care ajută la înfrumusețarea oricărui loc. Este o plantă cunoscută și remarcată de toți acei care își doresc naturalețe și prospețime. 

  1. Plante perene

O a treia categorie de plante care te vor ajuta la înfrumusețarea grădinii, sunt plantele perene. Cu alte cuvinte, sunt acele plante care pot trăi și înflori pe parcursul mai multor ani. Ele sunt o alegere destul de apreciată, atât de grădinarii specialiști, cât și de cei care iubesc frumusețea grădinilor lor. Câteva exemple de plante perene care vor aduce un plus grădinii tale sunt:  hortensiile, irisul, lavanda, floarea-soarelui, iar lista nu se oprește aici. 

Cu toate aceste recomandări, cu siguranță vei avea grădina de vis la care oricine visează. Așadar, ia-le în considerare și nu uita să te bucuri de procesul plantării, privindu-l ca pe un timp de relaxare și conectare cu natura. Deci, nu mai sta pe gânduri și pune planurile în mișcare!

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like