Top cele mai folosite metode pentru combaterea cartitelor

0 Shares
0
0
0

Spre deosebire de multe alte specii de daunatori, cartitele pot fi considerate chiar prietenoase. Nu creeaza prea multe probleme, ba chiar pot fi considerate a fi o prezenta utila din foarte multe puncte de vedere. Iar din acest motiv nu ar trebui sa folosim un mod agresiv de combatere a cartitelor, ci mai degraba doar metode cat mai prietenoase.

Totusi, exista destul de multe metode eficiente si totodata prietenoase la care poti apela atunci cand vrei sa scapi de cartite iar despre ele ne propunem sa vorbim si noi in acest articol.

Mai exact, in acest articol ne propunem sa vorbim despre cele mai folosite metode pentru combaterea cartitelor. Vom insista insa asupra metodelor care nu polueaza si nici nu ranesc cartitele. Astfel, daca si tu ti-ai propus sa iti protejezi curtea, gradina sau terenurile agricole de prezenta cartitelor, atunci ar trebui sa folosesti metodele din randurile de mai jos:

Aparatele cu ultrasunete alunga cartitele fara a le face rau

Cea mai populara metoda la care poti apela si tu pentru a scapa de cartite este fara dar sau poate folosirea unui aparat cu ultrasunete anti cartite. Au aparut o multime de aparate de acest tip in ultimii ani, iar preturile lor au devenit tot mai accesibile de la un an la altul.

PestRepeller.ro este un magazin online cu preturi excelente la aparatele cu ultrasunete anti cartite asa ca ar trebui sa verifici si tu oferta lor.

Acestea emit sunete la frecvente speciale si variabile totodata, sunete care se dovedesc a fi foarte suparatoare pentru cartite, iar astfel acestea din urma decid sa paraseasca zona protejata cu ajutorul ultrasunetelor.

Sunt prietenoase cu mediul inconjurator, cu oamenii si cu animalele de companie. Iar cartitele sunt doar alungate si nu ucise, ceea ce este foarte important din punctul nostru de vedere.

Solutiile repelente se dovedesc a fi si ele de mare ajutor

Daca nu te incanta ideea folosirii unui aparat cu ultrasunete, atunci poti opta pentru folosirea unei solutii cu efect repelent. Magazinul online recomandat mai sus ofera si astfel de produse, asa ca ar trebui sa verifici oferta lor.

Acestea pot fi imprastiate pe sol, iar in timpul ploilor sau cu ajutorul irigatiilor se vor extinde pe suprafete mari si in adancime totodata. Au un miros foarte neplacut pentru cartite, asa ca vor cauta sa se indeparteze cat mai mult de sursa mirosului respingator.

De cele mai multe ori acestea sunt ecologice, asa ca nu au efecte adverse negative. Totusi, in descrierea fiecarui produs repelent ar trebui sa se regaseasca informatii utile in acest sens. Asa ca ar trebui sa consulti aceste specificatii mai intai.

Metodele naturiste

Daca vei cauta pe internet vei gasi desigur si o multime de solutii „babesti” de a scapa de cartite, iar unele dintre ele pot oferi chiar rezultate eficiente. Totusi, atunci cand iti propui sa scapi cat mai usor de cartite, fara a le lasa sa faca prea multe daune, ar trebui cu siguranta sa mergi pe mana variantelor performante, asa cum sunt cele de mai sus.

0 Shares
You May Also Like