Top lucruri de vazut in Dubai

0 Shares
0
0
0

Pentru cei pasionati de calatorii, sa gaseasca o noua destinatie de vacanta poate fi o adevarata provocare, iar orasul Dubai poate reprezenta o alegere potrivita, dupa cum veti putea vedea. Multi romani isi doresc sa petreaca un sejur in Dubai, iar in randurile care urmeaza va prezentam cateva dintre cele mai interesante locuri de vazut si facut in acest oras fabulos.

Burj Khalifa

Cladirea de reper din Dubai este Burj Khalifa, care la 829,8 metri este cea mai inalta cladire din lume si cea mai renumita dintre punctele de interes ale orasului. Pentru majoritatea vizitatorilor, o calatorie pe puntea de observatie de la etajul 124 aici este un lucru obligatoriu.

Vizitele de noapte sunt deosebit de populare la fotografi, datorita faimoaselor panorame din Dubai. Cumparati biletul de intrare Burj Khalifa „In partea de sus” in avans pentru a evita aliniamentele lungi, mai ales daca intentionati sa vizitati in weekend.

In jurul Burj Khalifa, sunt gradinile frumos proiectate ale cladirii, cu pasarele serpuite. Exista o multime de caracteristici de apa, inclusiv Fantana Dubai, cea mai inalta fantana din lume, modelata dupa celebrele Fantani din Bellagio din Las Vegas.

Dubai Mall

Dubai Mall

Dubai Mall este principalul mall al orasului si ofera intrarea in Burj Khalifa, precum si in acvariul Dubai. Exista, de asemenea, un patinoar, zona de jocuri si un complex de cinema, daca sunteti in cautarea mai multor optiuni de divertisment.

Cumparaturile si mancarea sunt interminabile si exista aproape intotdeauna evenimente speciale, cum ar fi muzica live si spectacole de moda din mall. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Festivalul anual de cumparaturi din Dubai in ianuarie si februarie.

Bastakia (Dubaiul Vechi)

Cartierul Bastakia (cunoscut si sub numele de cartierul Al-Fahidi) a fost construit la sfarsitul secolului 19 pentru a fi casa unor comercianti persani instariti, care s-au ocupat in principal de perle si textile si au fost ademeniti in Dubai din cauza comertului fara taxe si acces la Dubai Creek.

Bastakia ocupa partea de est a Bur Dubaiului de-a lungul paraului, iar cladirile de corali si calcare de aici, multe cu ziduri acoperite cu turnuri de vant, au fost excelent pastrate.

Captusite cu arhitectura araba distincta, benzile inguste sunt foarte evocatoare pentru o varsta trecuta si mult mai lenta din istoria Dubaiului.

In interiorul districtului, veti gasi Galeria Majlis, cu colectia sa de ceramica si mobilier traditional arab (adapostita intr-un turn de vant) si Fundatia culturala Al Serkal, cu un magazin, o cafenea si expozitii de arta rotative (amplasate intr-unul a cladirilor istorice).

Saeed Al-Maktoum

Casa Seicul Saeed Al-Maktoum

Seicul Saeed Al Maktoum a fost conducatorul Dubaiului din 1921 pana in 1958 si bunicul la actualul conducator. Fosta sa resedinta a fost reconstruita si restaurata ca un muzeu care este un excelent exemplu de arhitectura araba.

Casa originala a fost construita in 1896 de tatal seicului Saeed, pentru a putea observa activitatea de transport de la balcoane. A fost demolata, dar casa actuala a fost reconstruita langa locul initial, ramanand fidel modelului initial. Treizeci de camere sunt construite in jurul unei curti centrale, cu detalii despre vant.

Deira

Deira se afla pe malul nordic al Dubai Creek, iar strazile serpuitoare de aici dezvaluie topirea diferitelor nationalitati care au ajuns sa cheme Dubai acasa. Pe tarm, dow-urile antice se incarca si se descarca cu bancile moderne, hotelurile si cladirile de birouri ca fundal.

Pentru calatori, Deira este cel mai renumit pentru souk-urile sale traditionale (piete), care se plimba cu cumparatorii in orice moment al zilei. Deira Gold Souk este recunoscut la nivel mondial ca fiind cel mai mare bazar de aur din lume.

Deira Spice Souk vinde toate condimentele imaginabile, la tarabe, cum ar fi chimen, paprika, sofran, sumac si cimbru, precum si lemnul aromat de oud, apa de trandafir si tamaie. Piata de peste ofera o experienta mult mai putin turistica.

Burj al-Arab

Burj Al-Arab este cel mai inalt hotel din lume, care se afla la 321 de metri inaltime pe insula sa artificiala de pe coasta Dubaiului. Proiectat pentru a semana cu o navigatie dhow invelisa, exteriorul cladirii este luminat de un spectacol de iluminat colorat coregrafat noaptea.

Decadent in toate modurile posibile, Burj Al-Arab este unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, cu cele mai luxoase apartamente care costa peste 15.000 de dolari pentru o noapte.

0 Shares
You May Also Like