Tot ce trebuie sa stiti despre Xiaomi

0 Shares
0
0
0

Auzim din ce in ce mai des ca persoane cunoscute noua si-au cumparat telefoane mobile inteligente de la Xiaomi.

Aceste dispozitive au specificatii tehnice notabile si preturi atractive. In plus, daca sunt ingrijite de utilizatori si echipate cu huse si folie de protectie pentru display astfel incat sa fie prevenita spargerea ecranului si o eventuala inlocuire ecran Xiaomi, dispozitivele functioneaza perfect.

In cazul in care nu aveti prea multe cunostinte despre Xiaomi, am pregatit pentru dvs. in randurile urmatoare ale acestui articol, un set de informatii foarte utile. Cu siguranta merita sa cititi si sa aflati cat mai multe lucruri interesante despre acest producator, care incet dar sigur va deveni preferatul utilizatorilor.

O istorie a Xiaomi

Xiaomi este o companie care a fost fondata in aprilie 2010 de fostul CEO Kingsoft, Lei Jun, ca o companie de software care creeaza un nou ROM personalizat bazat pe Android de la Google. Scopul companiei era sa ofere functionalitati suplimentare pe care Android nu le oferea inca, si o interfata cu utilizatorul usor de utilizat.

MIUI, ROM-ul creat de echipa, a avut un succes urias si a fost portat pe multe dispozitive. Incepand cu anul 2014, MIUI poate a putut fi descarcat si instalat pe peste 200 de dispozitive atat in ​​limba engleza, cat si in limba chineza. Chiar si cei care nu sunt dezvoltatori pot instala cu usurinta MIUI pe telefoanele lor folosind APK- ul MIUI Express.

MIUI ROM a fost asemanat cu iOS-ul dezvoltat de catre Apple, pentru ca este foarte usor de utilizat, oferind in acelasi timp servicii sofisticate, cum ar fi backup de cloud, un player de muzica usor de utilizat si propriul magazin de aplicatii.

Echipa de la Xiaomi a dorit ca utilizatorii sa se simta parte a companiei si sa primeasca cu bucurie feedback-ul fanilor prin mai multe canale, si sa actualizeze ROM-ul in fiecare vineri cu remedieri de erori, optimizare si functii suplimentare.

Xiaomi intra pe piata hardware

In 2011, Xiaomi a anuntat telefonul Mi One. Xiaomi isi fabrica acum nu numai propriul software, ci si propriul hardware. Mi One a fost un telefon cu specificatii de top, cu un pret excelent, iar acesta a fost doar inceputul.

Expansiunea Xiaomi

In 2012, Xiaomi a livrat un total de 7,2 milioane de smartphone-uri, iar in 2013, Xiaomi a livrat un total de 18,7 milioane de smartphone-uri. In primul trimestru al anului 2014, Xiaomi a livrat peste 11 milioane de smartphone-uri, mai mult decat s-a vandut in totalitatea anului 2012 si putin peste jumatate din cifrele de vanzari din 2013.

Cererea a continuat sa creasca datorita hardware-ului de calitate superioara, si a software-ului ireprosabil, astfel ca Xiaomi a reusit sa vanda 119 milioane de smartphone-uri in 2018.

Nu doar telefoane

Xiaomi a lansat alte dispozitive, cum ar fi un televizor inteligent, un router Wi-Fi  propria tableta. Tableta Xiaomi Mi Pad 4,64GB, LTE 4G, Negru este disponibila acum chiar si pe piata di Romania.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile anterioare, Xiaomi este un brand care incet dar sigur, a crescut foarte mult in ultimii ani. Daca in anul 2012 a vandut 7.2 milioane de smartphone-uri, iar in anul 2018 a vandut peste 119 milioane de dispozitive, cu siguranta nu va mai trece mult timp pana cand compania va reusi sa atinga pragul fabulos de 200 de milioane de telefoane vandute.

Nu trebuie sa fim surprinsi de acest lucru in conditiile in care telefoanele Xiaomi sunt din ce in ce mai performante, si reprezinta cea mai mare amenintare pentru modelele brandurilor de top, in conditiile in care au specificatii similare si preturi mult mai mici.

0 Shares
You May Also Like