Totul despre SEO

0 Shares
0
0
0

Atunci cand cream un site, primul lucru la care trebuie sa ne gandim si pe care trebuie sa punem cel mai mult pret este optimizarea lui. Procesul de optimizare site este unul destul de complex si nu poate fi facut decat dupa ce ne documentam destul de bine.

Acest proces poarta numele de optimizare SEO, iar aceste initiale provin de la cuvintele “search engine optimization”.

De fapt prin procesul de promovare site putem intelege toate actiunile care sunt realizate asupra unei pagini web si care au scopul precis de a o aduce pe aceasta intr-o pozitie favorabila in motoarele de cautare.

Mai mult decat atat, scopul SEO este si de a aduce catre o pagina web, trafic relevant. De asemenea, putem spune si faptul ca actiunile SEO se imparta in doua categorii, si anume: SEO on site sau seo on page si SEO off site sau seo off page.

SEO on site poate fi perceput ca insumarea tuturor actiunilor de optimizare aduse unei pagini, codului sursa, structurii, design-ului si nu in ultimul rand, a actiunilor aduse asupra continutului prezent pe un site.

Intre continutul unei pagini si cuvintele cheie care au rolul de a o define pe aceasta trebuie sa se creeze o relevanta, iar pentru aceasta trebuiesc modificate tagurile meta, structura informationala a site-ului, cantitatea link-urilor, calitatea link-urilor, imaginile si nu in ultimul rand, textul prezent pe pagina.

Mai mult decat atat, trebuie sa fie modificata si structura URL-urilor, prin metode specific de rescriere si care sa fie prietenoase cu motoarele de cautare.

Pentru cei care nu stiu, metodele de rescriere a URL-ului se fac in scopul de a-l face pe acesta mai usor de memorat de catre vizitatori.

SEO off page, dupa cum ii spune si denumirea, are rolul de a ajuta la aducerea de vizitatori si referinte de pe alte site-uri, catre site-ul care doreste sa se optimizeze.

Printre actiunile care se folosesc in scopul realizarii SEO off page se numara inscrierea in directoare web, scrierea de articole cu continut unic pe site sau publicarea link-ului in retelele de socializare. Despre inscrierea in directoare web se spune ca nu mai este benefica in ziua de azi, iar asta din cauza ca Google are roboti care detecteaza toate site-urile inscrise in directoare web si le penalizeaza pe acestea.

Distribuirea link-ului in retelele de socializare poate fi facuta, insa numai in scopul de a aduce vizitatori pe site, nicidecum pentru a il ajuta pe acesta sa ajunga pe niste pozitii favorabile in motoarele de cautare.

Scrierea de articole mari si cu continut unic intr-adevar constituie o solutie destul de buna, deoarece motoarele de cautare vad cu ochi buni acest lucru si apreciaza calitatea.

0 Shares
You May Also Like