Totul despre usile din lemn masiv

0 Shares
0
0
0

Usile din lemn masiv sunt considerate, in general, alegerea premium, insa exista multi factori care trebuie luati in considerare. Poti constata ca aceste usi din lemn masiv nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru tine.

Cat de bune sunt usile din lemn masiv?

Privite de la distanta, cele mai multe usi de intrare din lemn arata ca si cum ar fi din lemn masiv. Dar, de cele mai multe ori, aceste usi sunt imitatii inteligente, folosind metode de constructie concepute pentru a le face sa arate ca lemn masiv evitand in acelasi timp unele dintre dezavantajele.

Usile din lemn folosite in constructia rezidentiala se gasesc in trei variante: lemn masiv, miez gol si miez solid.

Usile din lemn masiv sunt, dupa cum sugereaza si numele, fie din placi din lemn masiv, fie dintr-o constructie cu cadru si panou care utilizeaza lemn natural – indiferent daca este vorba de lemn de esenta moale, cum ar fi pin sau lemn de esenta tare, cum ar fi stejarul sau artarul.

Usile de exterior din lemn folosesc de obicei constructii din lemn masiv pentru rezistenta si securitate.

Usile din miezul gol sunt construite cu un furnir subtire de lemn de inalta calitate aplicat peste un miez de carton fagure sau plastic.

Usile din lemn masiv sunt din lemn natural 100%, cu exceptia componentelor hardware sau a accesoriilor.

Usile din lemn masiv sunt acum mai des construite cu o constructie cadru-si-panou.

Usa clasica de panouri din lemn arata si se simte ca o bucata de lemn, desi nu este. Cand este vopsita, o usa , panoul din lemn arata ca o placa solida de lemn, care a fost formata cu contururi decorative.

Avantaje aduse de usile din lemn masiv:

  • Usile din lemn masiv au peronalitate si sunt foarte puternice.
  • Blocarea zgomotului este buna pana la excelenta, in functie de speciile de lemn. Rasinile de lemn de pin nu sunt foarte rezistente la zgomot, dar foioasele, cum ar fi stejarul si artarul, sunt excelente la blocarea transmisiei de sunet intre camere.
  • Rezistenta la foc este destul de buna
  • Usile din lemn masiv sunt bune pentru mentinerea valorii de revanzare a casei.

Dezavantaje ale usilor din lemn masiv:

  • Acestea pot fi usi foarte scumpe, in special cele realizate din lemn de esenta tare de calitate.
  • Schimbarile de umiditate pot provoca expansiune, contractie si deformare.
  • Usile din lemn masiv pot fi utilizate atat pentru usi de interior, cat si pentru exterior.

Atunci cand ai gasit modelul de usa dorit, trebuie sa ai in vedere daca aceasta se potriveste in locul stabilit, de aceea trebuie sa fii sigur ca ai masurat in mod corect usa.

Este necesar sa masori foarte atent atat latimea, cat si inaltimea si grosimea usii, iar mai apoi trebuie sa masori locul unde vor fi montate balamalele, in partea superioara a usii.

O data ce ai aflat toate aceste detalii, caracteristici si optiuni pentru usile de interior, trebuie doar sa te bucuri de modelul de usa potrivit pentru locuinta ta.

Usile din lemn masiv reprezinta o alegere buna in care se doreste autenticitatea istorica.

0 Shares
You May Also Like