Trebuie să organizezi camera copilului? 5 sfaturi de luat în considerare

0 Shares
0
0
0

Camera copilului poate fi camera cea mai dificil de organizat, întrucât are multiple funcționalități. Totuși, nu este o misiune imposibilă și se poate transforma într-o activitate plăcută, de apropiere între părinți și copil. Există câteva trucuri pentru a ușura acest proces. Vrei să descoperi care sunt acestea?

Iată 5 sfaturi pentru a organiza camera copilului tău!

1. Depozitare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci în acest proces este să plănuiești depozitarea tuturor lucrurilor. Împarte spațiul astfel încât să ai un loc special pentru haine, unul pentru jucării, unul pentru cărți, unul pentru alte rechizite etc. Folosește coșuri și cutii pentru un aspect aerisit și nu uita să lipești etichete pentru categoria respectivă pe fiecare.

2. Mobilier

Alege mobilierul potrivit pentru vârsta și nevoile copilului tău. De exemplu, un copil mai mic poate beneficia de un raft de cărți la care să poată ajunge cu ușurință, în timp ce un copil mai mare poate avea nevoie de un birou pentru teme. Dacă nu știi care ar fi cea mai bună abordare pentru stilul camerei, te poți inspira din ideile de amenajare de interior de la homelux.ro, aceștia oferind informații prețioase. Design-ul unei camere este extrem de important pentru starea de spirit a copilului, așa că merită efortul pentru a lua decizia corectă.

3. Coduri de culori

Folosește coduri de culori pentru a-l ajuta pe copilul tău să găsească și să pună deoparte obiectele. De exemplu, folosiți coșuri verzi pentru jucării și coșuri roșii pentru haine. Astfel, va asocia mereu o categorie de lucruri cu o culoare, lucru care, pe lângă faptul că este distractiv pentru el, îi dezvoltă și capacitățile cognitive.

4. Accesibilitate

Asigură-te că cel mic poate ajunge cu ușurință la obiectele de care are nevoie fără a trebui să se cațere sau să se pună în pericol. Nu uita de siguranța acestuia, folosind un covor antiderapant pentru copii, care să prevină orice accidente neplăcute în camera sa. Aceste aspecte sunt cele mai importante atunci când organizezi camera copilului, întrucât contribuie la siguranța celui mic și la liniștea ta că el nu poate păți nimic.

5. Implică-l și pe el

Pentru a transforma organizarea într-o joacă, implică-ți copilul, astfel încât să simtă un sentiment de proprietate și responsabilitate pentru spațiul lui. Cere-i părerea despre cum ar dori să își organizeze camera și lăsă-l să te ajute. Apoi, lasă-l să-și îngrijească camera printr-o curățenie generală săptămânală.

Nu trebuie să te descurajezi la vederea camerei copilului, căci sfaturile de mai sus te pot ajuta să rezolvi organizarea acestui spațiu într-un mod rapid și eficient. Astfel, copilul va învăța abilitățile de organizare de mic și le va folosi și în viața de adult.

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like